GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Růžové letní mámení 

 

 

Ruzove letni mameniTeplé letní večery lákají k příjemnému posezení s přáteli či rodinou a k tomu se báječně hodí nějaký lehký svěží drink nejlépe z růžového vína. Moravská a česká rosé vynikají svou elegancí a vytváří neopakovatelnou chuť léta, na kterou jen tak nezapomenete. Nebojíte-li se experimentů, nabízíme několik receptů osvěžujících rosé drinků. Odvažte se a vyzkoušejte růžové letní mámení.

 

Jarní probuzení


Ingredience: suchý moravský rosé sekt, hruškový sirup, ledová tříšť
Vzhled: kombinace lososově růžové barvy vína s bílou barvou kuličky z ledové tříště


Postup přípravy:
Do mixéru vložíme ledovou tříšť, hruškový monin a rozmixujeme na pyré. Poté navrstvíme
do martiny sklenice a zalijeme růžovým sektem.


Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:
Velmi jemná vůně hrušek osloví především ženy. Vždyť tuto vůni vyhodnotily francouzské ženy jako nejvíce přitažlivou. Spojením suchého sektu s hruškovým sirupem vzniká velmi elegantní a osvěžující dlouho trvající chuť. Zpočátku se v ústech rozvíjí svěžest sektu, která následně po stejně svěží linii pokračuje dlouhou dochutí doprovozenou jemností hruškové chuti.

 

Lesní ticho


Ingredience: polosuchý moravský Cabernet Sauvignon rosé, borůvkový juice, led, perlivá voda
Vzhled: whiskovka, rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososově růžové

Postup přípravy:
Do sklenice vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou. Jako ozdobu dáme několik borůvek.


Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:
Rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososově růžové. Cabernet Sauvignon se velmi dobře spojil s tóny čerstvých kanadských borůvek a borůvkového džusu. Výsledkem je velmi osvěžující lehká chuť, která vám dodá na letní rozpálené pláži klid a pohodu .

 

Ovocný ráj


Ingredience: polosladké moravské Zweigeltrebe rosé, jahody, borůvky, meloun, led z jemně perlivé vody, třešňový sirup
Vzhled: whiskovka se lžičkou uvnitř, vzhledně poskládané ovoce působí v prokladu s kostkami ledu velmi svůdně


Postup přípravy:
Do sklenice vložíme led z jemně perlivé vody, na něj na kousky nakrájený meloun, jahody, borůvky a zalijeme vínem. Vše zakápneme třešňovým sirupem.


Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:
Vzhledně poskládané ovoce působí v prokladu s kostkami ledu velmi elegantně. Chuť je velmi svůdná a když zavřete oči, postupně na vaše chuťové buňky budou působit všechny ovocné ingredience. Celou linii chuti provází patrný tón zralého melounu, jako symbolu pravého léta. Jahody, borůvky a charakter polosladkého Zweigeltrebe tvoří skvělou sexy chuť, která vám může osvěžit protančenou letní noc.

 

Sladké snění

 

Ingredience: polosuchá moravská Frankovka rosé, plátky čerstvé hrušky, fialkový sirup, perlivá voda
Vzhled: čirý vzhled s půvabnou kombinací ledových kostek a
jemných plátků hrušky


Postup přípravy:
Do sklenice vložíme led, plátky hrušky a do 2/3 zalijeme vínem. Poté dolijeme perlivou vodou a zakápneme fialkovým sirupem.


Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:
Čirý vzhled s půvabnou kombinací ledových kostek a jemných plátků hrušky. Jemné tóny jahod a červeného rybízu ve frankovce se elegantně a nenuceně spojily s chutí fialkového sirupu. Celková harmonie působí velmi elegantně a decentně, evokuje atmosféru emotivního koncertu vážné hudby pod širým nebem.


Růžové zrození


Ingredience: polosuchá moravská Frankovka, neperlivá voda, snítka šalvěje
Vzhled: nachově růžová barva s čirým Topem barevně
osvěženým snítkou šalvějě


Postup přípravy:
Do sklenice vložíme led, zalijeme do ½ vínem, vložíme několik lístků šalvěje, dolijeme neperlivou vodou a ozdobíme snítkou šalvěje navrch.


Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:
Velmi lehký a osvěžující styl. Bylinné tóny čerstvé šalvěje dodávají drinku nádech čistoty působící jako čerstvý horský pramen. Kombinace s bylinkovým Rajcem je harmonická a působí decentně a nenápadně.

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

25.04.2012 - 06:46:29

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.