Teplé letní večery lákají k příjemnému posezení s přáteli či rodinou a k tomu se báječně hodí nějaký lehký svěží drink nejlépe z růžového vína. Moravská a česká rosé vynikají svou elegancí a vytváří neopakovatelnou chuť léta, na kterou jen tak nezapomenete. Nebojíte-li se experimentů, nabízíme několik receptů osvěžujících rosé drinků. Odvažte se a vyzkoušejte růžové letní mámení.
Ingredience: suchý moravský rosé sekt, hruškový sirup, ledová tříšť
Vzhled: kombinace lososově růžové barvy vína s bílou barvou kuličky z ledové tříště
Postup přípravy:
Do mixéru vložíme ledovou tříšť, hruškový monin a rozmixujeme na pyré. Poté navrstvíme
do martiny sklenice a zalijeme růžovým sektem.
Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:
Velmi jemná vůně hrušek osloví především ženy. Vždyť tuto vůni vyhodnotily francouzské ženy jako nejvíce přitažlivou. Spojením suchého sektu s hruškovým sirupem vzniká velmi elegantní a osvěžující dlouho trvající chuť. Zpočátku se v ústech rozvíjí svěžest sektu, která následně po stejně svěží linii pokračuje dlouhou dochutí doprovozenou jemností hruškové chuti.
Ingredience: polosuchý moravský Cabernet Sauvignon rosé, borůvkový juice, led, perlivá voda
Vzhled: whiskovka, rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososově růžové
Postup přípravy:
Do sklenice vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou. Jako ozdobu dáme několik borůvek.
Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:
Rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososově růžové. Cabernet Sauvignon se velmi dobře spojil s tóny čerstvých kanadských borůvek a borůvkového džusu. Výsledkem je velmi osvěžující lehká chuť, která vám dodá na letní rozpálené pláži klid a pohodu .
Ingredience: polosladké moravské Zweigeltrebe rosé, jahody, borůvky, meloun, led z jemně perlivé vody, třešňový sirup
Vzhled: whiskovka se lžičkou uvnitř, vzhledně poskládané ovoce působí v prokladu s kostkami ledu velmi svůdně
Postup přípravy:
Do sklenice vložíme led z jemně perlivé vody, na něj na kousky nakrájený meloun, jahody, borůvky a zalijeme vínem. Vše zakápneme třešňovým sirupem.
Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:
Vzhledně poskládané ovoce působí v prokladu s kostkami ledu velmi elegantně. Chuť je velmi svůdná a když zavřete oči, postupně na vaše chuťové buňky budou působit všechny ovocné ingredience. Celou linii chuti provází patrný tón zralého melounu, jako symbolu pravého léta. Jahody, borůvky a charakter polosladkého Zweigeltrebe tvoří skvělou sexy chuť, která vám může osvěžit protančenou letní noc.
Ingredience: polosuchá moravská Frankovka rosé, plátky čerstvé hrušky, fialkový sirup, perlivá voda
Vzhled: čirý vzhled s půvabnou kombinací ledových kostek a
jemných plátků hrušky
Postup přípravy:
Do sklenice vložíme led, plátky hrušky a do 2/3 zalijeme vínem. Poté dolijeme perlivou vodou a zakápneme fialkovým sirupem.
Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:
Čirý vzhled s půvabnou kombinací ledových kostek a jemných plátků hrušky. Jemné tóny jahod a červeného rybízu ve frankovce se elegantně a nenuceně spojily s chutí fialkového sirupu. Celková harmonie působí velmi elegantně a decentně, evokuje atmosféru emotivního koncertu vážné hudby pod širým nebem.
Ingredience: polosuchá moravská Frankovka, neperlivá voda, snítka šalvěje
Vzhled: nachově růžová barva s čirým Topem barevně
osvěženým snítkou šalvějě
Postup přípravy:
Do sklenice vložíme led, zalijeme do ½ vínem, vložíme několik lístků šalvěje, dolijeme neperlivou vodou a ozdobíme snítkou šalvěje navrch.
Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:
Velmi lehký a osvěžující styl. Bylinné tóny čerstvé šalvěje dodávají drinku nádech čistoty působící jako čerstvý horský pramen. Kombinace s bylinkovým Rajcem je harmonická a působí decentně a nenápadně.
25.04.2012 - 06:46:29
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...