GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 18.04.2024, svátek má Valérie
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Ze Slovenska si vezou naši vinaři samé zlato

 

 

Ze Slovenska si vezou nasi vinari same zlatoZ mezinárodní soutěže vín Muvina 2012, která se ve dnech 7. - 9. června konala již posedmnácté ve slovenském Prešově, si naši vinaři odváží 56 zlatých medailí, jednu velkou zlatou a titul Championa. Účast našich vín organizačně zajistilo Národní vinařské centrum a finančně podpořil Vinařský fond.



Titul Championa získalo Vinařství Krist za Chardonnay, pozdní sběr 2011 a velkou zlatou medaili a absolutně nejvyšší bodové ohodnocení celé soutěže (92,67 bodu ze 100) si vysloužila Pálava, výběr z hroznů 2011 z Vinařství Lahofer.


V záři zlatých medailí se ještě blýskla Vinařství U Kapličky a Vinařství Volařík, která si shodně vezou po pěti zlatých medailích.


„U našich slovenských sousedů jsou vína z České republiky tradičně oblíbená a dosahují zde také velmi dobrých výsledků na soutěžích, ale zvýšení počtu medailí z roku na rok o více než polovinu a nejvyšší bodové ohodnocení pro naše víno předčilo naše očekávání," komentoval ing. Marek Babisz, hlavní sommeliér Národního vinařského centra, který na soutěži koordinoval účast našich vín.


Soutěži Muvina byl přidělen patronát O.I.V., mezinárodní organizace pro révu a víno, což ji řadí mezi prestižní světové soutěže vín, jakými jsou např. Vinalies Internationales Paris nebo Sélections Mondiales des Vins Canada, kde se už vína z Moravy a vína z Čech letos ukázala v nejlepším světle.


Ve dnech 27. a 28. června proběhne soutěž vín pod patronátem O.I.V. také v České republice. Šestý ročník soutěže Sauvignon Forum 2012 je tradičně vypsán pro vína ze všech zemí světa z odrůd Sauvignon (blanc) a Cabernet Sauvignon a jejich cuvée. Spektrum odrůd pořadatelé letos ještě rozšířili o celou burgundskou rodinu - vína z odrůd Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir a Chardonnay.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
26.06.2012 - 10:09:16

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.