Ve čtvrtek Pardubice patřily sommeliérům. V průběhu dne se v hotelu Euro uskutečnil již 14. ročník významné sommeliérské soutěže, která se koná v rámci Pardubického festivalu vína. Toto klání znalců vín je součástí Sommeliérské ligy, z níž vzejde Sommeliér roku 2012.
V letošním roce v Pardubicích bojovalo o titul 19 soutěžících z Čech, Slovenska i Německa. Na soutěž dohlížela přísná odborná porota v tradičním složení: Ing. Pavel Vajčner, generální ředitel společnosti Znovín Znojmo, Martin Pastyřík, prezident Asociace sommelierů ČR, Ivo Dvořák, viceprezident Asociace sommelierů ČR a Libor Nazarčuk, viceprezident Asociace sommelierů ČR. Dalším členem poroty byla Ivana Kovaříková, vydavatelka časopisu Sommeliér, a také Michal Šetka, šéfredaktor časopisu Wine and Degustation.
Finále soutěže, do kterého postoupili 4 nejlepší, se odehrálo v rámci slavnostního večera v ABC klubu na Olšinkách. Sommeliéři se utkali v ukázce servisu sektu, červeného vína a poznávání dvou anonymních vzorků vín. Finálovým večerem nás provedl Ivo Dvořák, hostem naší imaginární restaurace byl cestovatel Leoš Šimánek.
Vítězem a tedy držitelem titulu Sommeliér Znovín 2012 se stal Jakub Přibyl, na druhém místě skončil Tomáš Brůha a třetí místo obsadila Klára Kollárová.
Sommeliéry však nehodnotila pouze odborná komise, ale také diváci. Hlasováním v sále vzešel i vítěz sympatie, kterým se stal opět Jakub Přibyl ze společnosti Wine Food Market. Na druhém místě skončila Klára Kollárová z Vinografu a třetí místo tentokráte obsadil Head Sommeliér společnosti Bohemia Sekt Tomáš Brůha.
Soutěž Sommeliér Znovín 2012 je zdárně za námi a nezbývá, než se těšit na hlavní část vinných slavností v Pardubicích. Ve dnech 24. - 28. 8. 2012 Vás agentura Czech marketing srdečně zve na dlouho očekávaný 15. ročník Pardubického festivalu vína, který v pátek 24.8. vyvrcholí Pardubickou vinařskou nocí.
Více informací naleznete na www.pardubickyfestivalvina.cz
Autor: WineOfCzechRepublic
10.08.2012 - 06:38:39
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...