GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Soutěž sommeliérů - Sommeliér Znovín 2012

 

 

Soutez sommelieru - Sommelier Znovin 2012Ve čtvrtek Pardubice patřily sommeliérům. V průběhu dne se v hotelu Euro uskutečnil již 14. ročník významné sommeliérské soutěže, která se koná v rámci Pardubického festivalu vína. Toto klání znalců vín je součástí Sommeliérské ligy, z níž vzejde Sommeliér roku 2012.

 

V letošním roce v Pardubicích bojovalo o titul 19 soutěžících z Čech, Slovenska i Německa. Na soutěž dohlížela přísná odborná porota v tradičním složení: Ing. Pavel Vajčner, generální ředitel společnosti Znovín Znojmo, Martin Pastyřík, prezident Asociace sommelierů ČR, Ivo Dvořák, viceprezident Asociace sommelierů ČR a Libor Nazarčuk, viceprezident Asociace sommelierů ČR. Dalším členem poroty byla Ivana Kovaříková, vydavatelka časopisu Sommeliér, a také Michal Šetka, šéfredaktor časopisu Wine and Degustation.


Finále soutěže, do kterého postoupili 4 nejlepší, se odehrálo v rámci slavnostního večera v ABC klubu na Olšinkách. Sommeliéři se utkali v ukázce servisu sektu, červeného vína a poznávání dvou anonymních vzorků vín. Finálovým večerem nás provedl Ivo Dvořák, hostem naší imaginární restaurace byl cestovatel Leoš Šimánek.


Vítězem a tedy držitelem titulu Sommeliér Znovín 2012 se stal Jakub Přibyl, na druhém místě skončil Tomáš Brůha a třetí místo obsadila Klára Kollárová.


Sommeliéry však nehodnotila pouze odborná komise, ale také diváci. Hlasováním v sále vzešel i vítěz sympatie, kterým se stal opět Jakub Přibyl ze společnosti Wine Food Market. Na druhém místě skončila Klára Kollárová z Vinografu a třetí místo tentokráte obsadil Head Sommeliér společnosti Bohemia Sekt Tomáš Brůha.


Soutěž Sommeliér Znovín 2012 je zdárně za námi a nezbývá, než se těšit na hlavní část vinných slavností v Pardubicích. Ve dnech 24. - 28. 8. 2012 Vás agentura Czech marketing srdečně zve na dlouho očekávaný 15. ročník Pardubického festivalu vína, který v pátek 24.8. vyvrcholí Pardubickou vinařskou nocí.

Více informací naleznete na www.pardubickyfestivalvina.cz

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
10.08.2012 - 06:38:39

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.