GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 29.03.2024, svátek má Taťána
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Porota vybere 200 finalistů Salonu vín 2013

 

 


Porota vybere 200 finalistu Salonu vin 2013Ve dnech 11. - 13. prosince 2012 začíná první kolo hodnocení Salonu vín - národní soutěže vín 2013. Prvním celostátním kolem naší nejvyšší a největší soutěže vín začne už 13. ročník výběru sta nejlepších vín České republiky s prestižním titulem Salon vín ČR. Salon vín - národní soutěž vín pořádá Národní vinařské centrum za finanční podpory Vinařského fondu a odborné garance Svazu vinařů ČR.


První kolo Salonu vín proběhne ve dnech 11. - 13. prosince 2012 ve specializovaném pracovišti Národního vinařského centra na zámku ve Valticích. V tomto prvním kole vyberou degustátoři z celkových 696 vzorků od 106 vinařských firem 200 nejlepších vín, která postoupí do druhého kola.


V komisích soutěže zasednou naši nejlepší degustátoři. „Při výběru špičkových vín je velmi důležitým faktorem výběr těch nejlepších degustátorů a zajištění optimálních podmínek při hodnocení. Kromě požadavků na evropské degustační zkoušky hodnotitelů jsme šli ještě dál a vyvinuli jsme vlastní systém proškolování a vyhodnocování degustátorů. S každým dalším ročníkem se tak snažíme upevňovat renomé Salonu vín jako naší nejvyšší soutěže vín, prestižního titulu a nejreprezentativnější kolekce moravských a českých vín, " říká ředitel Národního vinařského centra ing. Pavel Krška.


Po ukončení prvního kola hodnocení, postoupí 200 nejlepších vín do druhého finálového kola, které proběhne 10. ledna v Mikulově. Finále pak určí sto nejlepších vín, jež získají prestižní titul Salon vín a budou umístěna v degustační expozici Salonu vín na zámku ve Valticích. Porota dále určí absolutního Šampiona, vítěze kategorií a nejlepší kolekci přihlášených vín.


Nad Salonem vín ČR převzal záštitu prezident republiky Václav Klas. „Záštita prezidenta republiky jen podtrhuje výlučnost této soutěže a prvotřídní kvalitu Salonu vín ", dodává Pavel Krška.


Expozice Salonu vín ve Valticích bude slavnostně otevřena v pátek 1. března 2013 a od soboty 2. března do 31. ledna 2014 bude Salon vín ČR otevřen široké veřejnosti.


Vína uložená v degustační expozici Salonu vín ČR jsou určena ke vzdělávání návštěvníků o víně a propagaci a podpoře našeho vinařství. Široká veřejnost, včetně zahraničních návštěvníků, má možnost naše nejlepší vína ochutnat na jednom místě a v reprezentativních prostorách a zároveň se dozvědět všechny podstatné informace o každém víně i výrobcích, jejichž vína budou v Salonu vín České republiky zastoupena. Samozřejmostí je také možnost jakékoli z vystavených vín si také pro neobchodní účely zakoupit.


Salon vín - národní soutěž vín - je vyvrcholením celého systému soutěží a hodnocení vín, který se skládá z 5 oblastních soutěží Národní soutěže vín: 4 soutěže ve vinařské oblasti Morava podle jednotlivých podoblastí (znojemská, mikulovská, velkopavlovická a slovácká) a dále soutěž vinařské oblasti Čechy. Celkově se všech nominačních podoblastních soutěží zúčastnilo 1622 vín, což dělá z Národní soutěže vín s přehledem největší soutěž vín v České republice.


Více o vínech na www.salonvin.cz nebo www.vinazmoravy.cz a www.vinazcech.cz.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

04.12.2012 - 14:13:27

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.