GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

VINAŘSTVÍ ROKU 2012, známe finalisty!


Soutěž o titul Vinařství roku 2012, pořádaná Svazem vinařů ČR, už zná šestici kandidátů na letošního vítěze. Ocenění nejlepšímu tuzemskému vinařství za jeho práci a úspěchy v uplynulém roce bude předáno v rámci slavnostního večera 28. března v pražské Lucerně. 

V kategorii Vindemia publica 2012 může letos veřejnost hlasovat pro jakoukoli tuzemskou vinařskou společnost. Poprvé získá ocenění Enolog roku 2012 - mladý vinař do 38 let a významná vinařská osobnost s celoživotním přínosem pro tento obor.

Z bodování 20 nezávislých nominovatelů vzešel v uplynulých týdnech žebříček firem, ve kterém se na prvních šesti pozicích umístily vinařské společnosti:

 
Moravíno s. r. o., Valtice
Sonberk, a.s., Popice
Vinařství Vladimír Tetur, Velké Bílovice
Vinařství Volařík, Mikulov
Vinařství Štěpán Maňák, Žádovice
Znovín Znojmo a. s.
 
Zásadní změnou proti předchozím ročníkům je, že se vinařství mohla do soutěže přihlásit sama. „S ohledem na nestabilitu a aféry, které se objevily na trhu s alkoholickými nápoji v roce 2012, jsme se rozhodli pro změnu. Pro ještě větší transparentnost a zpřísnění pravidel. Tyto kroky by měly přispět k dalšímu kvalitativnímu posunu soutěže i samotných vinařství ucházejících se o tak prestižní titul“ uvádí předseda Svazu vinařů ČR Tibor Nyitray a dodává: „Proto také oceňujeme odvahu přihlášených firem respektovat nová pravidla a podrobit se přísnějšímu hodnocení než tomu bylo v minulosti.“

 Na rozdíl od jiných vinařských soutěží v ČR je soutěž o titul Vinařství roku postavena na komplexním posuzování vinařských společností – tedy nejen na základě kvality vyráběného vína, ale také podle toho, jak svým podnikáním přispívají k pozvednutí, rozvoji a modernizaci oboru vinařství. A které z vinařství má tedy největší šanci na úspěch? „Zjednodušeně řečeno je to vinařství, které produkuje nejlepší vína a současně je nejlépe řízeno“ vysvětluje Tibor Nyitray.

O vítězi a držiteli titulu „Vinařství roku 2012“ rozhodne již v polovině měsíce února sedmičlenná odborná porota ve složení: Prof. Ing. Pavel Tomšík, CSc., Doc. Ing. Miloš Michlovský, CSc., Ivo Dvořák, Ing. Bronislav Pavelka, Ing. Nikol Kaštanová a dva zástupci odborných médií. Ta na základě posouzení objektivních a subjektivních parametrů jednotlivých vinařství zvolí jedno, které bude vyhlášeno během slavnostního galavečera 28. března ve Velkém sále paláce Lucerna. 
 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

03.02.2013 - 23:08:28

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.