GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Na veletrhu ProWein se světu představí moravská a česká vína

 

 


Na veletrhu ProWein se svetu predstavi moravska a ceska vinaLetos již po osmé vyrazí naši vinaři představit svá vína a vinařství na světový vinařský veletrh ProWein, který se koná od 24. do 26. března tradičně v německém Düsseldorfu 2013. Díky finanční podpoře Vinařského fondu a organizačnímu zajištění Národního vinařského centra tak nebude mezi světovými vinařskými velmocemi chybět ani naše česká produkce.

 

Na ProWeinu se letos představí největší výrobce vín v České republice - BOHEMIA SEKT, s.r.o., jedno z nejprogresivnějších vinařství akcentující nejen vysokou kvalitu vína, ale také atraktivní design - NOVÉ VINAŘSTVÍ, a.s. a ambiciózní rodinné vinařství VINOFOL.


„Veletrh ProWein je jedním z nejprestižnějších na světě a účast na něm je pro vinaře velmi zajímavá zejména z obchodního hlediska," komentoval českou účast mgr. Pavel Večeřa z Vinařského fondu, které společný stánek České republiky organizuje a bude mít se zástupci vinařských firem a Národního vinařského centra na starosti prezentaci našich vín.


Letošní novinkou je změna celkové koncepce veletrhu. V loňském roce totiž výrazně narostl celkový počet vystavovatelů, a tak ProWein letos nabízí další dvě haly a celkově nové uspořádání založené na struktuře podle regionů a prezentovaných oblastí. Český stánek bude umístěn nově v hale číslo 6. Vedle německého stánku tak bude prezentovat vína a vinařství středoevropského regionu.


Ani letos nebude chybět nabitý program v podobě řízených degustací. Každý den se koná tematicky jinak zaměřená prezentace přímo na stánku, která je vždy uvedená v oficiálním programu a je o ni vždy velký zájem.


• 24. 3. 14:00 - Vína z České republiky: degustace typických odrůd z vinařských oblastí Morava a Čechy
• 25. 3. 11:00 - To nejlepší z... aneb ochutnejte deset vzorků z prestižní kolekce sta vín Salonu vín České republiky
• 26. 3. 11:00 - Nové odrůdy z Moravy: výprava za mladými odrůdami, které byly vyšlechtěny na Moravě (Pálava, Muškát moravský, Aurelius, atd.)


Veletrh ProWein patří k největším a nejvýznamnějším veletrhům vína na světě. Letos se očekává opět o něco věší účast vystavovatelů, a to až 4500 z cca 50 zemí a více než 40 tisíc odborných návštěvníků z celého světa. Asi 80 procent zúčastněných firem přijíždí ze zahraničí. ProWein tak nabízí cenný průřez současnou světovou nabídkou a na jedné ploše ukazuje, jakým směrem se světové vinařství ubírá. Účast na veletrhu je producenty považována za velmi efektivní, 95 procent návštěvníků uvádí dosažení stanovených cílů a celkové kladné hodnocení. Každoročně je zde k dispozici cca 1000 vín k otevřené degustaci.

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
26.03.2013 - 16:45:35

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.