GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.04.2024, svátek má Jiří
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

 

Jedna z nejpřísnějších soutěží vín na světě MUNDUS vini ocenila naše vinaře

 

 


Čtyři zlaté a čtyři stříbrné medaile přivezli moravští a čeští vinaři z prestižní mezinárodní soutěže vín v Německu MUNDUS vini. Letos se do této jedné z nejnáročnějších světových soutěží hlásili již posedmé. Účast vín z České republiky opět finančně podpořil Vinařský fond a organizačně ji zajistilo Národní vinařské centrum.

 

 

 

 

 

ilustracni foto

 

 

 

 



Zlatou medaili na MUNDUS vini získalo vinařství Arte vini, s. r. o., za Veltlínské zelené, moravské zemské víno 2012, BOHEMIA SEKT, s. r. o., za Bohemia Sekt Prestige Chardonnay brut 2011, Vinařství U Dvou Lip, s. r. o., za Tramín červený, pozdní sběr 2011 a ZNOVÍN ZNOJMO, a. s., za Ryzlink rýnský, ledové víno 2012. Dvě stříbrné medaile si přivezlo ZÁMECKÉ VINAŘSTVÍ BZENEC, s. r. o., a po jedné Vinařství Josef Dufek a Vinařství MIKROSVÍN MIKULOV, a. s.


„Získání zlaté medaile na Mundus vini mne velice potěšilo, zejména proto, že jsme ji obdrželi za naše VZ Veltlínské zelené 2012 - víno naší domácí odrůdy, která se pěstuje pouze ve středoevropském prostoru. Obdržené ocenění vnímám jako potvrzení, že naše poměrně nedávno (v roce 2008) založené vinařství Arte Vini se vydalo tou správnou cestou. Sázka na lokální odrůdy, tradiční a současně moderní výrobní postupy, svěží styl našich vín stejně jako design našich etiket se ukázala být správnou volbou a naše vína jsou postupně objevována a oceňována jak tuzemskými milovníky vína, tak i v zahraničí," komentoval úspěchy na soutěži Jan Neubauer, společník a jednatel vinařství Arte Vini.


Hodnocení vín na MUNDUS vini je velmi přísné. Stříbrnou medaili získává víno s bodovým ziskem nad 85 bodů, zlatou nad 90 a velkou zlatou nad 95 bodů, což je výrazně přísnější, než bývá na velkých mezinárodních soutěžích zvykem. Překonat medailovou hranici se daří opravdu jen výjimečným vínům.


„Vinařský fond záměrně podporuje účast moravských a českých vinařů na těch nejnáročnějších, konkurencí nejnabitější a nejpřísněji hodnocených mezinárodních soutěžích. Jen ve srovnání s nejlepší světovou produkcí tak vynikne jedinečnost a kvalita vín z České republiky. Soutěží vína je mnoho, ale medaile z těch námi podporovaných by měly znamenat skutečný punc kvality, kterým se mohou řídit i spotřebitelé," komentoval účast našich vinařů na soutěži ing. Jaroslav Machovec, ředitel Vinařského fondu.


Do letos již 13. ročníku soutěže MUNDUS vini se přihlásilo 21 firem z České republiky, z nichž si třetina odváží medaili.

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

02.10.2013 - 07:54:58

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.