GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.04.2024, svátek má Jiří
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Na český trh přicházejí jedinečná ovocná vína VeRy



Na cesky trh prichazeji jedinecna ovocna vina VeRyFamille Castel, francouzská vinařská společnost působící na trhu již od roku 1949, uvádí na trh novou řadu aromatizovaných vinných nápojů (BABV) VeRy by Famille Castel. Dokonalá rovnováha mezi vínem a ovocem – taková je nová kolekce vinných nápojů VeRy zrozených ze stoletého regionálního francouzského zvyku míchání vína s ovocem. Jedinečné nápoje značky Famille Castel nabízejí čtyři harmonická spojení vína s příchutí grapefruitu, broskve, limetky a granátového jablka, vždy podávané výrazně chlazené.

 

 

Famille Castel, tradiční francouzský výrobce a vývozce vína, vytvořil tuto novou řadu vinných nápojů VeRy v reakci na poptávku moderního zákazníka toužícího po inovaci. Značka Famille Castel je zárukou vysoce kvalitního vína a nápoje VeRy se vyznačují dokonalou kombinací lahodné chuti vína a ovocné svěžesti s využitím přírodního aroma.

 

 

„Tento druh vína je velice oblíbený ve Francii, kde se v letních měsících hojně podává jako aperitiv. Původ tohoto nápoje můžeme nalézt v lázeňských a přímořských oblastech, kde bývalo zvykem přidávat si do dobře vychlazeného růžového vína grapefruit,“ říká sommelier oficiální degustace.

 

 

Po velkém úspěchu ve Francii, kde nápoje VeRy by Famille Castel v současné době drží 25% podíl na trhu s přibližně 38 miliony prodaných lahví v roce 2013, se firma zaměřila na vývoz těchto vinných nápojů, protože mnohé zahraniční trhy jsou známé svou otevřeností k inovacím a hledání nových trendů v konzumaci; Česká republika v tomto ohledu není výjimkou. Cílovými trhy v Evropě jsou Česká republika, Polsko, Švýcarsko a Belgie. Mezi trhy, kde je tento nový produkt úspěšný, patří například také oblast Afriky.

 

 

V České republice budou nápoje VeRy by Famille Castel představeny v Plzni ve dnech 17. – 18. května a v Pardubicích ve dnech 21. – 22. června v průběhu Apetit Festivalů, v Brně od 15. – 18. května na Festivalu středomořských chutí a vůní a v Praze dne 21. června na Apetit pikniku a znovu poté od 10. – 14. července v rámci Francouzských trhů. Nápoje je rovněž možné zakoupit v prodejnách Billa, Tesco, Interspar či Žabka, a to v následujících příchutích:

 

 

VeRy Grapefruit – živý buket s čistým, citrusovým aroma, kterému dominuje aroma čerstvého grapefruitu

 

Ideální vyváženost a harmonie růžového vína a grapefruitu. Nejprve je výrazně cítit chuť čerstvých citrusů, pak se na patře rozlévá vyvážená lahodnost vína.

 

 

VeRy Peach – svěží, šťavnatý a příjemný buket se stálým broskvovým aroma

 

Chuť svěží a hedvábná. Perfektní vyváženost mezi stálostí bílého vína a sladkostí zralé broskve.

 

 

VeRy Lime – buket svěží a živý, s intenzivním limetkovým aroma

 

Chuť živá a svěží. Stálost limetkové chuti je jemně zmírněna elegancí vína. Povzbudivá, aromatická, napjatá kyselost vyvážená příjemnou, dlouhou dochutí.

 

 

 

VeRy Pomegranate – svěží a příjemný buket s dominancí ovoce

 

Vyvážená a harmonická kombinace kyselkavého granátového jablka a dobře vystavěného vína.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

18.06.2014 - 00:59:56

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.