GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Znovín loni prodal méně vín, zisk mu klesl o pětinu na 16 mil. Kč

 

Znovín loni prodal méně vín, zisk mu klesl o pětinu na 16 mil. Kč   Jednomu z největších výrobců vína na Moravě Znovín Znojmo loni klesly tržby o 17 milionů na 296 milionů korun. Firma prodala méně vína, zájem byl především o levnější druhy s nižší marží. Zisk propadl o zhruba pětinu na 15,6 milionu korun. Letos firma plánuje udržet hospodářské výsledky vhledem k obecné situaci v ekonomice na stejné úrovni jako loni, řekl dnes ČTK ředitel Znovínu Pavel Vajčner.

 
    Meziročně horší výsledky jsme očekávali, dost peněz šlo loni o do oprav a investic. Také letos plánujeme za asi 15 milionů korun pokračovat v opravách křížového sklepa v Příměticích, řekl Vajčner.

 
    Sklep v Příměticích na okraji Znojma z poloviny 18. století patří k největším křížových sklepům na světě. Hlavní chodba s obrovskými sudy po obou stranách je dlouhá 110 metrů a široká deset metrů, rameno kříže je poloviční.

 
    Další investice by letos mohly jít také do výstavby privátních boxů, které podnik pronajímá milovníkům vín. V pěti propojených sklepech v Šatově na Znojemsku jich firma nabízí kolem 2000. Loni jsme otevřeli čtyři stovky nových boxů, zatím se zaplňují. Pokud bude i nadále zájem, máme kapacitu na jejich další rozšiřování, dodal Vajčner.

 
    Znovín Znojmo se specializuje na domácí trh, vína ale prodává také na Slovensko a v omezeném množství také do Kanady a Japonska. V březnu letošního roku firma zaměstnávala 96 lidí.


 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
27.04.2010 - 13:16:27



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 2 je
 

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.