GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Ceny šampaňského se ve Francii propadly o deset let

 

Ilustrační fotoNápojáři zahrnující prestižního výrobce Laurent-Perrier zaplavují francouzské supermarkety levným šampaňským za ceny menší než deset eur (okolo 260 korun). Stalo se tak po desetiletí zdražování a zušlechťování obchodní značky bojující proti přívalu šumivých vín typu Prosecco či Cava.

"Neviděli jsme podobné agresivní zlevňování od velké šampaňské krize v roce 2000, kdy se ceny propadly po oslavách příchodu milénia," řekl analytik pařížské společnosti CM-CIC Francis Pretre a dodal: "Jestliže to bude pokračovat příští rok, dojde k vážnému narušení image šampaňského."

Trend levného pití ohrožuje celý šampaňský průmysl ve kterém se ročně globálně protočí 4,4 miliardy dolarů.

Podle francouzské vinařky Carole Duval-Leroy je levné prodávání výběrových značek krátkozraké a ničí jejich hodnotu. "Jakmile jednou ceny padnou, potřebujeme na nápravu roky," řekla nedávno Duval-Leroy a dodala: Ti, kteří prodávají šampaňské levněji, mají problémy s provozním financováním."

Výrobci šampaňského jsou přitom zvyklí spíše ceny zvyšovat. Zatímco hodnota prodaných lahví se během uplynulých dvaceti let zdvojnásobila, jejich produkce stoupla pouze o zhruba 20 procent.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Jan Záluský
31.12.2009 - 08:38:20



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 10 plus 10 je
 

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.