GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Na veletrhu DANUBIUS GASTRO 2011 se opět představí vína z České republiky

 

 

Veletrh Danubius Gastro 2011

Na největší gastronomický veletrh na Slovensku – Danubius Gastro se připravují také moravští vinaři. Za podpory Vinařského fondu ČR zde již počtvrté představí výběr moravských vín z celkem devíti vinařství. Po úspěšné prezentaci Svatomartinských vín v Bratislavě, která proběhla 11. listopadu loňského roku, jde o další společné představení moravských vín na Slovensku.

 

 

Moravští vinaři se chtějí v rámci veletrhu Danubius Gastro prezentovat slovenským gastronomickým odborníkům i široké veřejnosti. Stejně jako v minulých letech, i letos připravili pro návštěvníky festivalu pestrou paletu vynikajících moravských vín. K ochutnání jich bude v českém stánku připraveno hned několik desítek z celkem devíti vinařství. Chybět nebude ani prezentace Vinařského fondu ČR a značky Vína z Moravy, vína z Čech. „Slovákům naše vína chutnají a my je rozhodně nechceme zklamat. Na letošním veletrhu Danubius Gastro představíme širokou kolekci vín. Návštěvníci budou moci ochutnávat bílá, červená i trendy růžová vína. Nebudou chybět ani šumivá vína. Věřím, že každý návštěvník si tady najde svého favorita," říká projektový manažer Národního vinařského centra Petr Gondáš.


Moravská vína na Slovensku nejsou žádnou neznámou. Moravské a slovenské vinařství má společnou moderní historii a vína z vinařských oblastí, které leží na východ a západ od řeky Moravy vyzrávají v podobných klimatických podmínkách a vyrábějí je vinaři, kteří většinou získali své znalosti v oboru ve stejných lavicích středních a vysokých škol. Že se moravská vína těší na Slovensku velké oblibě, dokládá i to, že většina exportu moravských vín míří právě na slovenský trh. Cílem veletržní prezentace je představení současné vinařské produkce na Moravě směřující především do vyšší gastronomie a navázání nových obchodních kontaktů.


Na veletrhu budou představeny také nové materiály z edice Krajem vína představující možnosti vinařské turistiky na jižní Moravě a v Čechách. Projekt "Krajem vína" - podpora a propagace vinařské turistiky ve vinařských oblastech České republiky získal na letošním veletrhu REGIONTOUR druhé místo v kategorii "Nejlepší jednotná kampaň".


Společná výstavní expozice Vinařského fondu ČR, značky Vína z Moravy, vína z Čech a devítky vinařských společností bude připravena v hale D, stánku č. 304. Její celková rozloha je cca 63 m2.


Veletrh Danubius Gastro je největší akcí pro odborníky ze světa gastronomie, hoteliérství a potravinářství na Slovensku. Jeho 18. ročník proběhne současně s veletrhem cestovního ruchu Slovakiatour ve dnech 20. - 23. ledna 2011 na výstavišti Incheba Expo v Bratislavě.

 

V českém stánku na veletrhu Danubius Gastro se představí:


Vinařství:


Bohemia Sekt, a. s. (www.bohemiasekt.cz)

Nové Vinařství (www.novevinarstvi.cz)

Petr Bunža (www.vino.bunza.cz)

Reisten s.r.o. (www.reisten.net)

Staré vinařství Špalek (www.saler.cz)

Tomáš Krist (www.vinarstvikrist.cz)

Vinařství Petr Skoupil a.s. (www.skoupil.com)

Víno Blatel, a.s. (www.blatel.cz)

Vinné sklepy Valtice a.s. (www.vsvaltice.cz)

 

Instituce:


Vinařský fond ČR (www.vinarskyfond.cz)


Národní vinařské centrum, o. p. s. (www.vinarskecentrum.cz)

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
19.01.2011 - 13:51:13

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.