GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

CHAMPIONI 44. Valtických vinných trhů vybráni

 

 

CHAMPIONI 44. Valtickych vinnych trhu vybraniSuperkomise 44. ročníku Valtických vinných trhů oznámila CHAMPIONY v jednotlivých kategoriích: bílá vína: Ryzlink vlašský pozdní sběr, ročník 2010, výrobce Vinařství Volařík; červená vína: Rulandské modré výběr z hroznů 2007, výrobce Ing. Ladislav Musil, Dolní Kounice; zahraniční vína: Chardonnay ročník 2009, Weibau Rainer Schuckert, Poysdorf, Rakousko.



CHAMPION bílých vín: Ryzlink vlašský pozdní sběr, ročník 2010, výrobce Vinařství Volařík, Mikulov - ve finále 17 vín


Stručná charakteristika: vůně připomíná čerstvé limetky a citrusy, v chuti pak krásná dlouhá mineralita typická pro tzv. velké pálavské Ryzlinky vlašské


CHAMPION červených vín: Rulandské modré výběr z hroznů 2007, výrobce Ing. Ladislav Musil, Dolní Kounice - ve finále 15 vín (1 klaret)


Stručná charakteristika: nádherná vůně připomínající eukaliptus a čokoládu, kterou víno získalo ležením na barriquových sudech v chuti pak krásně tělnaté víno připomínající hořkou čokoládu a přezrálé višně.


CHAMPION zahraničních vín: Chardonnay ročník 2009, Weibau Rainer Schuckert, Poysdorf, Rakousko - ve finále 6 vín (2 bílá a 4 červená)


Stručná charakteristika: krásné svěží aroma připomínající exotické ovoce v chuti pak dominuje velmi přejemná svěží kyselinka.


V degustační místnosti NVC zasedala také "Komise odborné veřejnosti", která ze 17 bílých a 15 červených vín vybrala pro udělení ceny „Pohár profesora Viléma Krause" víno Chardonay, pozdní sběr, ročník 2010 z Vinařství Kubík, Velké Bílovice


Ocenění vítězům budou slavnostně předána ve Valticích, Ministrem zemědělství ČR, hejtmanem Jihomoravského kraje, prezidentem Agrární komory a dalšími hosty v pátek 6. května na slavnostním zahájení Valtických vinných trhů.


Předseda superkomise Jakub Šebesta hodnotí tento ročník: „Letošní ročník opět potvrdil vysokou kvalitativní úroveň našich vín, ale i perfektní organizaci této nejprestižnější domácí soutěže. Nezávidím jednotlivým hodnotitelům, protože to bylo obrovsky těžké vybrat toho nejlepšího, ale champion může být jen jeden".


Předseda Valtických vinných trhů Antonín Šťastný doplňuje: "Jsem velmi spokojen s výsledky letošní soutěže" a dodává: "Zvyšující se kvalita přihlášených vín dokazuje, že domácí produkce mnohdy předčí zahraniční vína z vinařských velmocí".


Pro milovníky a ctitele dobrých mladých vín se otevřou letošní Valtické vinné trhy v pátek odpoledne 6. května a po celý den v sobotu 7. května; slavnostní zahájení pro vystavovatele a pozvané hosty bude v pátek dopoledne. Četné doprovodné akce ve výstavním areálu obohatí především kulturní program výstavních dnů. Samotné Valtice - hlavní město vína se chystají nabídnout návštěvníkům také další doprovodné akce formou velkého stánkového jarmarku a v sobotu pak budou mít všichni návštěvníci možnost se zapojit do pokusu o překonání českého rekordu v řetězovém přiťuknutí moravským vínem.


Společnost Valtické vinné trhy, Ing. Jan Otáhal


Více na: www.vvtvaltice.cz

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
18.04.2011 - 08:58:49

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.