GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 17.04.2024, svátek má Rudolf
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

V České republice vzniklo třetí značení vín VOC

 

 

voc_modre_horyObčanské sdružení VOC Modré Hory obdrželo od Ministerstva zemědělství ČR teprve jako třetí v České republice prestižní označení VOC - víno originální certifikace. Vznikl tak třetí region, řídící se apelačním systémem značení vín (dle místa původu) - VOC Modré Hory.


Označení VOC Modré Hory se bude týkat pouze vín z modrých odrůd Frankovka, Svatovavřinecké a Modrý Portugal, pocházejících z přesně vymezeného regionu a vyráběných dle přísných podmínek. Bude tak garantována nejvyšší kvalita vín, jež se odlišují od běžných odrůdových vín dané vinařské podoblasti. Vinařská veřejnost chápe tento region jako srdce pěstování modrých odrůd. Vznikem VOC Modré Hory zde bude ještě více kladen důraz na geografický původ a na daný terroir.


„VOC je o etice a už je jen na vinařích, jak svá vína při VOC uvedou v život a provedou je všemi úskalími až ke konečnému spotřebiteli," komentoval vznik nového VOC Ing. Antonín Králíček, vedoucí oddělení pro víno na ministerstvu zemědělství.


Po VOC Znojmo a VOC Mikulov bude moci také sdružení šestnácti vinařů z pěti vinařských obcí (Bořetice, Kobylí, Němčičky, Velké Pavlovice a Vrbice) označovat svá vína místem původu, nikoli tedy jen nejběžněji užívaným systémem podle obsahu cukru ve vinném moštu.

 

Popis k fotografii:
Certifikaci za dohledu ing. Antonína Králíčka, vedoucího oddělení pro víno MZE, od ing. Evy Divišové, ředitelky odboru rostlinných komodit MZE, převzala za vinaře ing. Liana Hrabálková z Vinných sklepů Roztoky.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

11.05.2011 - 13:49:47

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.