GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Cabernet Sauvignon

 

ilustrační fotoPochází z francouzské vinařské oblasti Bordeux. Vznikla přirozeným opylením odrůdy Cabernet Franc. Růst má střední až bujný, letorosty vzpřímené, řídce olistěné a dřevo vyzrává dobře. Výsadba vhodná i do skeletových půd. Pozor na náchylnost k sprchávání. Zabránit mu jde vysazováním jen dobrého klonovaného materiálu. Víno má vysoký obsah taninu a antokyanů, ale i kyselin. Vína z vyzrálých hroznů mají vždy černorybízovou chuť. K vyzrávání se používají sudy barrique. K lahvování dochází až po jednom až dvou letech, k pití se doporučuje až po dosáhnutí pěti let stáří. Ideální je podávat toto víno k hovězímu steaku nejlépe z argentinského masa nebo také k zvěřině.

reklama:
 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Veronika Horáková
21.11.2008 - 14:26:11



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 9 plus 4 je
 

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.