GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

KRÁL VÍN České republiky 2011 - první double v historii

 

 

Kral vinPřepište dějiny - poprvé nevyhrálo sladké víno. Poprvé získalo oba nejcennější tituly - Krále vín a držitele nejlepší kolekce jedno vinařství. Vinařství Volařík vystoupalo na královský trůn.

 

 


Titul Championa, tedy KRÁLE VÍN získal Ryzlink vlašský 2010 pozdní sběr z Perné se ziskem 91,75 bodů, nejlepší kolekci 6 vín do soutěže přihlásilo také Vinařství Volařík (získali neuvěřitelnou průměrnou známku 87,33 bodu) - můžeme tedy zvolat: „Král je mrtev, ať žije král".

 

 

 

 


Jednotlivé kategorie letos vyhráli:


Kategorie bílých vín do 7 g zbytkového cukru: Jakub Šamšula - vinařství Čejkovice Chardonnay 2010, pozdní sběr 90 bodů


Kategorie červených vín do 7 g zbytkového cukru: Vinařství Hřiba Zweigeltrebe 2010, pozdní sběr 88,25 bodu


Kategorie růžových vín do 70 g zbytkového cukru: Rodinné vinařství Zdenek Polach Frankovka rosé 2010, pozdní sběr 88,75 bodu


Kategorie červených a bílých vín od 7 do 70 g zbytkového cukru: Vinařství Leoš Horák Sauvignon 2010, pozdní sběr 90,25 bodu


Kategorie vín nad 70 g zbytkového cukru: Martin Šebesta Ryzlink vlašský 2009, ledové víno - 90,5 bodu


Kategorie šumivých vín bez rozdílu zbytkového cukru: TANZBERG MIKULOV, a.s Sekt Chardonnay a Ryzlink vlašský 2007, jakostní šumivé víno 87,75 bodu


Z výsledků je vidět, že se v letošním roce výrazně prosadila Pálava, resp. Mikulovská podoblast - Vinařství Volařík, Martin Šebesta a Tanzberg a zdatně sekundovala Velkopavlovická podoblast - čejkovickými Jakubem Šamšulou a Stanislavem Hřibou, vrbickým Leošem Horákem i velkobílovickým Zdenkem Polachem. Ostatní podoblasti se letos na nejvyšší místa neprosadily.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
29.08.2011 - 10:06:13

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.