GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Výsledky Vinum Gradecense - Hradeckého poháru vína 2011

 

 

Vysledky Vinum Gradecense – Hradeckeho poharu vina 2011Ve čtvrtek 1. září se pod záštitou primátora města Hradec Králové konal v prostorách kongresového sálu hotelu Černigov již 5. ročník mezinárodní soutěže vín Vinum Gradecense - Hradecký pohár vína. Komise certifikovaných degustátorů pod vedením Ing. Pavla Vajčnera hodnotily kvalitu 326 vín z České republiky i z dalších deseti zemí. Šampionem soutěže se stalo víno Aurelius 2010, pozdní sběr z Vinařství Dufek. Championem bílých vín byl Ryzlink rýnský 2008, pozdní sběr z vinařství ZD Sedlec. Šampionem červených vín bylo Rulandské modré 2007, výběr z hroznů z vinařství Plešingr.

 

 

Nejlepší kolekci vín představilo Vinařství Pavlovín. Nejlepším vínem ve zvláštní kategorii „Pinot family" se stalo Rulandské šedé 2009, pozdní sběr, z Livi Dubňany. Nejlepším růžovým vínem se stal Cabernet Sauvignon 2010, pozdní sběr z vinařství Vinofol. Nejlepším vínem z vinařské oblasti Čechy se stal Ryzlink rýnský 2007, pozdní sběr, Školní statek Mělník. Šampion soutěže, stejně jako šampion bílých a červených vín obdrží finanční odměnu 15 000,- Kč. Vítězové ostatních výše uvedených zvláštních kategorii získali finanční odměny 10 000,- Kč. Majitel nejlepší kolekce vín získal voucher na odběr tiskařských prací v hodnotě 100 000,- Kč. Celkem bylo uděleno 10 zlatých a 79 stříbrných medailí.


Hradecká veřejnost měla možnost soutěžní vzorky ochutnat na večerní galadegustaci, která se konala v prostorách hotelu Černigov a bude probíhat rovněž na Vinobraní na Kuksu, kde budou výsledky soutěže slavnostně vyhlášeny.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
14.09.2011 - 07:12:42

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.