GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.09.2018, svátek má Berta
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Výsledky Vinum Gradecense - Hradeckého poháru vína 2011

 

 

Vysledky Vinum Gradecense – Hradeckeho poharu vina 2011Ve čtvrtek 1. září se pod záštitou primátora města Hradec Králové konal v prostorách kongresového sálu hotelu Černigov již 5. ročník mezinárodní soutěže vín Vinum Gradecense - Hradecký pohár vína. Komise certifikovaných degustátorů pod vedením Ing. Pavla Vajčnera hodnotily kvalitu 326 vín z České republiky i z dalších deseti zemí. Šampionem soutěže se stalo víno Aurelius 2010, pozdní sběr z Vinařství Dufek. Championem bílých vín byl Ryzlink rýnský 2008, pozdní sběr z vinařství ZD Sedlec. Šampionem červených vín bylo Rulandské modré 2007, výběr z hroznů z vinařství Plešingr.

 

 

Nejlepší kolekci vín představilo Vinařství Pavlovín. Nejlepším vínem ve zvláštní kategorii „Pinot family" se stalo Rulandské šedé 2009, pozdní sběr, z Livi Dubňany. Nejlepším růžovým vínem se stal Cabernet Sauvignon 2010, pozdní sběr z vinařství Vinofol. Nejlepším vínem z vinařské oblasti Čechy se stal Ryzlink rýnský 2007, pozdní sběr, Školní statek Mělník. Šampion soutěže, stejně jako šampion bílých a červených vín obdrží finanční odměnu 15 000,- Kč. Vítězové ostatních výše uvedených zvláštních kategorii získali finanční odměny 10 000,- Kč. Majitel nejlepší kolekce vín získal voucher na odběr tiskařských prací v hodnotě 100 000,- Kč. Celkem bylo uděleno 10 zlatých a 79 stříbrných medailí.


Hradecká veřejnost měla možnost soutěžní vzorky ochutnat na večerní galadegustaci, která se konala v prostorách hotelu Černigov a bude probíhat rovněž na Vinobraní na Kuksu, kde budou výsledky soutěže slavnostně vyhlášeny.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
14.09.2011 - 07:12:42

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.