GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Vyhlášení 12. ročníku soutěže TOP77

 

Vyhlaseni 12. rocniku souteze TOP77Letošní dvanáctý ročník soutěže TOP 77 přináší tak jako v loňském roce 154 špičkových moravských a českých vín, 77 v kategorii suchých vín a 77 v kategorii ostatní vína, mezi nimiž najdete vína polosuchá, sladká, ledová, slámová a další speciality.

 

Jsme jediná soutěž v České republice, která má takto rozdělené hodnocení vín, což je kvitováno jak vinaři, tak konzumenty vína. Většina soutěží sice hodnotí vína dle obsahu cukru, ale při vyhlašování šampiona výstavy, či nejlepší víno v dané odrůdě k obsahu cukru již není přihlíženo a to většinou znamená, že vína s vyšším obsahem cukru získávají lepší hodnocení, než vína suchá. Právě tomu jsme chtěli jasným oddělením obou kategorií zabránit a oceňujeme proto vína suchá samostatně.


Tyto dvě kategorie vín jsou navíc určeny pro jiné příležitosti, vína suchá jsou v České republice vychutnávána nejen k jídlu, ale při slavnostních i všedních příležitostech k tzv. dlouhému pití a jsou výrazně odlišná svojí charakteristikou od vín sladkých, výběrů z bobulí, ledových a slámových vín, která se vyrábějí sice hojně, ale v malém množství a jsou určena hlavně na slavnostní přípitky, snoubí se se sladkými jídly a moučníky, případně se pijí jako digestivy.


Slavnostní vyhlášení bude tak, jako v loňském roce v prestižním brněnském hotelu International 26. 10. 2010 od 19 h, vstup pro veřejnost je za 390,- Kč/osobu.

  

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
15.10.2010 - 17:51:30

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.