GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 13.11.2018, svátek má Tibor
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Vinselekt obhájil titul Grand Prix Vinex, poprvé vyhrálo biovíno

 

VinexŠampionem soutěže Grand Prix Vinex se poprvé v 17leté historii stalo biovíno. Z netradiční odrůdy Hibernal, která má minimální nároky na chemickou ochranu, jej vyrobila firma Vinselekt Michlovský, která tak obhájila loňské vítězství v této soutěži. ČTK to řekl předseda pořádajícího Svazu vinařů Jiří Sedlo. Soutěž je doprovodným programem veletrhu Vinex, který se na brněnském výstavišti koná od 2. do 5. března.
    Vinselekt Michlovský patří k nejúspěšnějším účastníkům soutěže. Poprvé v historii akce obhájil titul už v roce 2006. Letos získal i cenu za nejlepší kolekci vín od jednoho výrobce. Letošního ročníku se zúčastnilo 373 vzorků, což je o čtyři více než loni a celkově druhá největší účast v historii soutěže. Ze zahraničí byl zhruba každý desátý vzorek.
    Soutěž Grand Prix Vinex se koná každoročně v rámci mezinárodních potravinářských a gastronomických veletrhů Salima a G+H, které se v Brně střídají po dvou letech. Letošní Salima začne na brněnském výstavišti 2. března a potrvá čtyři dny.
    Vínu se v Česku daří, jeho spotřeba v posledních letech stoupá. Zatímco v roce 1993 byla průměrně 12 litrů vína na osobu ročně, nyní se pohybuje kolem 17 litrů. I tak ale Česko zaostává za Evropou, kde se průměr pohybuje od 25 do 32 litrů.

 

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
02.03.2010 - 06:00:47



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 8 je
 

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.