GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Herec Roden v Brně pokřtil edici vín, která nese jeho jméno

 

Adámkovo vinařstvíHerec Karel Roden v Brně pokřtil speciální edici vín od Adámkova vinařství, která nese jeho jméno. Zařadil se tak mezi celebrity, které záliba ve víně přivedla ke koupi vlastní vinice nebo produkci vlastní značky.


"Nejsem žádný velký odborník, víno mi buď chutná, nebo ne," řekl novinářům Roden. K vínu se blíže dostal i díky filmu Bobule, ve kterém hrál jeho bratr. V edici jsou zatím čtyři odrůdy, časem možná přibudou další. K dostání budou jen ve vybraných restauracích a vinotékách.


"Nechceme vyrábět nic průměrného. V edici Karla Rodena se objeví jen ta nejlepší vína z každoroční sklizně. Může se stát, že při velmi špatném ročníku v edici žádné víno nevyjde," řekl dnes ČTK spolumajitel Adámkova Vinařství a filmový producent Tomáš Vican.


Nápad na vznik speciální edice vzešel podle Vicana přímo od Karla Rodena. Do bližšího kontaktu se oba dostali díky natáčení filmu Lidice. Už před lety je ale seznámil Karlův bratr Marian, který si zahrál ve Vicanově předchozím filmu Bobule.
K atmosféře výroby vína si Karel Roden ale "přičuchnul" už mnohem dříve. "Jezdil jsem i po sklípcích. Nakoupil jsem i několik lahví, některé se mi ale ve sklepě zkazily. Takže něco mám už za sebou," řekl Karel Roden s tím, že nemá žádné oblíbené odrůdy. Většina lidí otevírá láhev vína ve výjimečných chvílích, Roden naopak příliš neslaví. "Víno piji tehdy, když mám chuť. Nezáleží přitom, jestli je zrovna ráno nebo večer," dodal.


V edici Karla Rodena vyšlo zatím zhruba 8000 lahví odrůd Frankovka rosé, Veltlínské zelené, Rulandské bílé a Rulandské modré. V prodeji budou vína pouze ve vybraných vinotékách a vyhlášených restauracích. Určitě je nebude možné koupit v supermarketu, dodal Vican. Do budoucna uvažuje o tom, že do edice zařadí i další odrůdy červených vín, které nyní dozrávají v sudech.


Mezi známé majitele vinic a producenty vín z řad zpěváků a herců patří například Antonio Banderas, Michael Douglas, Gérard Depardieu nebo Sting.

 

 




 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
01.06.2010 - 16:41:32



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 6 plus 6 je
 

http://affordableglasses.net 05.07.2012 20:22:15
Best<a style="outline: none; text-decoration: none; color:#FFF" href="http://affordableglasses.net"> cheap zul glasses</a> that you can find online.
VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.