GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » TOMÁŠ MELZER VYHRÁL V SOUTĚŽI TÝMŮ CHIVAS MASTER 2016

 

 

Tomáš Melzer vyhrál v soutěži týmů Chivas Master 2016

 

V červenci proběhla největší barmanská událost na světě – Tales of the Cocktail, kterou každý rok netrpělivě očekávají profesionálové i jejich fanoušci. Jedním z těch, kdo se na ni letos těšil nejvíce, je Tomáš Melzer z Hemingway Baru. Právě on a další čtyři finalisti z globálního finále Chivas Masters jsou jejími čestnými hosty. Odměnou za to, že v Šanghaji společně vyhráli v soutěži týmů.

Čtyři individuální disciplíny a jedna týmová – tak vypadalo celosvětové finále prestižní soutěže Chivas Masters 2016. Globálním Chivas Masterem se stal letos mexický barman Alejandro Millan Ponce de Leon. Ohromného úspěchu dosáhl ale také český zástupce, Tomáš Melzer z Hemingway Baru. I díky němu totiž zvítězila v soutěži týmů pětice The Beach Brothers se svým pop up barem v Logan’sPunch.

„Po vyhlášení TOP 3 si finalisti vybrali svoje týmy a ty pak měly 24 hodin na to vymyslet celý koncept baru včetně signature drinku. Rozhodli jsme se pro tiki bar a punch. Puncha v překladu znamená „pět“, punch by měl obsahovat pět složek, je to lehce servírovatelný drink, který mají lidi rádi. No a nás bylo taky pět. Pojmenovali jsme ho Cinco Hermanos – Pět bratrů. Podle původu každého z nás jsme také vybírali jednotlivé ingredience. Českou přísadou nemohlo být snad ani nic jiného než Becherovka. Nejdůležitější byla samozřejmě Chivas Regal 12, která naše cesty spojila dohromady,“ říká o cestě za vítězstvím Tomáš Melzer.

Ve vítězném týmu Beach Brothers se potkali kromě absolutního vítěze soutěže a Tomáše Melzera ještě španělský barman Santiago Ortiz Jacome, Američan Ben Rojo a Stanisław Domin z Polska. Všichni se opět scházejí tento týden v New Orleans na Tales of the Coctail, nejvýznamnější barmanské události světa, kam byli jako členové nejlepšího Chivas Masters týmu pozváni a kde mají ve stejné sestavě provozovat pop up bar.

„Těšíme se na sebe. Bylo až magické, jak jsme si v naší pětce uvědomovali, že jde o týmovou práci a každý v týmu zastává určitou roli. Že má každý nějaké plusy a minusy a podle toho se musíme doplňovat a podporovat. To ostatně taky rozhodlo,“ dodává Tomáš Melzer.

Jeho Chivas Master cestu můžete nadále sledovat na www.facebook.com/ChivasRegal.cz a na Instagramu chivasregalcz nebo fousektom.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Jan Becher - Pernod Ricard
21.09.2016 - 12:19:20

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.