GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.04.2024, svátek má Vojtěch
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Čtrnáctistupňový Březňák zvítězil na degustační soutěži ve Znojmě

 

 

ilustracni fotoČtrnáctistupňový Březňák je zlatý! Tento světlý ležák z pivovaru Velké Březno nenašel přemožitele v degustační soutěži, jejíž třetí ročník se uskutečnil u příležitosti gastronomického festivalu Znojemský hrozen 2011. Březňák ve čtvrtek zvítězil v nejpočetněji obeslané kategorii světlých speciálních piv, kam jednotlivé pivovary přihlásily celkem 13 vzorků. Umístění svědčí o výborné kvalitě velkobřezenských piv, vařených tradiční technologií z nejkvalitnějších surovin.

 

Čtrnáctistupňové oceněné pivo Březňák světlý ležák je uleželý speciál s vyšším obsahem alkoholu. Má plnou chuť a hořkost a sytou zlatou barvu. Ocenění nezískal poprvé a může se chlubit i dalšími trofejemi z prestižních degustačních soutěží. Naposledy získal rovněž první místo v červnu letošního roku na Pivu České republiky 2011 v Českých Budějovicích.

 

Třetí ročník soutěže ve Znojmě vyhlašuje společnost PORT spol. s r.o. pro speciální a neobvyklá piva, vyrobená komerčními pivovary v České republice. Odborným garantem je tradičně Výzkumný ústav pivovarský a sladařský. Soutěží se ve třech kategoriích: světlá speciální piva, polotmavá a tmavá speciální piva a neobvyklá piva, tedy piva ochucená nebo vyráběná technologií, která není v našich zeměpisných šířkách obvyklá.

 

Pivním značkám z portfolia Heinekenu se v letošní soutěži dařilo skvěle, protože se na medailových pozicích umístily všechny přihlášené vzorky. V kategorii světlých speciálních piv kromě uvedeného prvního místa pro Březňák získaly společně druhé místo značky Baron Trenck a třináctistupňový nefiltrovaný Hostan ze starobrněnského pivovaru. V další kategorii neobvyklých piv zvítězilo Dožínkové pivo. To je svrchně kvašené pšeničné speciální pivo, které letos u příležitosti oslav konce sklizně uvařil vrchní sládek krušovického pivovaru Tomáš Kosmák se svými spolupracovníky. Dvanáctistupňové Dožínkové pivo se po celé republice prodávalo od 25. srpna do vyprodání zásob.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

20.09.2011 - 10:47:04

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.