GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.10.2018, svátek má Michaela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Rebel opět na výsluní mezi českými pivy

 

 

ilustracni fotoPo nedávném úspěchu havlíčkobrodského piva Czech Rebel Beer, které získalo první místo mezi světlými ležáky v prestižní soutěži Dočesná - Žatec, přiváží Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a. s., na Vysočinu další významné ocenění z jedenáctého ročníku soutěže České pivo 2011, pořádaný Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským se ve všech kategoriích.


Letos se ho účastnilo celkem 69 piv, což byl druhý nejvyšší počet v historii soutěže.
„Jedná se o jednu z nejprestižnějších českých pivovarnických soutěží, která se skládá ze dvou kol degustací v dubnu a červnu a z analytických rozborů piv, které hodnotí čtyřiadvacet degustátorů. V komisi vybírali kromě sládků a pivovarských odborníků nejlepší piva také zástupci Chmelařského institutu ze Žatce a Státní zemědělské a potravinářské inspekce z Brna," uvedl Milan Janírek, vedoucí prodeje Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod, a. s., který si ze soutěže odváží ocenění v kategorii tmavých piv. „Nejlepším tmavým pivem se stal tmavý ležák Ferdinand z Benešova, náš Rebel černý skončil na druhém místě. Výroba tmavého ležáku má v havlíčkobrodském pivovaru dlouhou a úspěšnou tradici. Už v letech 1967-68 právě tmavý brodský ležák jako první nesl značku Rebel, kterou pak převzaly i další produkty našeho pivovaru a milovníci zlatavého moku ho tak dnes znají nejen na Vysočině," dodal Milan Janírek.

 


Výsledky soutěže byly vyhlášeny ve čtvrtek 29. září během Svatováclavské slavnosti českého piva v pražském hotelu Ambassador za přítomnosti ministra zemědělství a pivovarských odborníků z celé republiky.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

03.10.2011 - 13:28:40

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

14.09.2011 - Calvados - pálenka s historií

Calvados je typickým francouzským destilátem. Vyrábí se destilací zkvašeného jablečného ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.