Bronzovou medaili si z prestižní degustační soutěže České pivo 2011 odvezlo pivo Krušovice Černé, které soutěžilo v kategorii tmavých piv. Neztratily se ale ani další dvě značky z portfolia Heinekenu. Nealkoholické pivo Fríí se umístilo na třetím místě, stejné ocenění, tedy třetí příčka, dále patří oblíbené značce z pivovaru Starobrno, jedenáctistupňovému pivu Starobrno Medium. Pivovarníci ocenění převzali na slavnostním večeru v Praze, který se konal u příležitosti oslav svatého Václava, patrona českých pivovarníků a sladovníků. Prestižní degustační soutěž České pivo se letos konala už pojedenácté, do soutěže bylo přihlášeno celkem 69 piv.
Krušovice Černé soutěžily v kategorii tmavých piv, kam patřila výčepní piva i ležáky. Třetí místo se podařilo vybojovat mezi devíti přihlášenými vzorky. Toto tmavé pivo vyniká svou plností a harmonickým spojením lehce nasládlé karamelové chuti s jemnou chmelovou hořkostí. Značka Krušovice Černé tak opět potvrdila svou kvalitu a fakt, že se na degustačních soutěžích na medailových místech objevuje pravidelně. Posledního skvělého úspěchu Krušovice Černé dosáhly na degustační soutěži u příležitosti Žateckých slavností chmele - Dočesné v září, kde značka získala zlatou medaili. Třetí místo letos pivo Krušovice Černé vyhrálo i na Pivu České republiky v Českých Budějovicích.
Krušovice Černé ale bodují i v zahraničí. Mezi jeho nejvýznamnější triumfy patří první místo ze soutěže International Beer Challenge v Londýně, kde letos v létě Krušovice Černé získaly nejvyšší možné ocenění - zlatou medaili. Soutěž International Beer Challenge patří k nejprestižnějším svého druhu na světě a letošní ročník odborníci hodnotí jako jeden z nejsilnějších co do kvality a úrovně posuzovaných vzorků. Krušovicím Černým dále patří první místo ze soutěže World´s Best Beers, která se v roce 2009 konala v Londýně.
České pivo je jedinou degustační soutěží, kterou pod svou patronací pořádá Český svaz pivovarů a sladoven. Vzorky hodnotila čtyřiadvacetičlenná degustační komise, složená ze sládků a pivovarských odborníků z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského, Vysoké školy chemicko-technologické i střední průmyslové školy potravinářské technologie. Nově v komisi zasedli i zástupci Chmelařského institutu z Žatci a Státní zemědělské a potravinářské inspekce z Brna. Senzorické vlastnosti piva degustační komise posuzuje pod dohledem notáře. V analytických laboratořích se dále kontroloval původní extrakt (stupňovitost) kvůli ověření příslušnosti piva do přihlášené kategorie.
Degustační soutěž je dvoukolová, což posiluje objektivitu hodnocení. Jednotlivé pivovary vzorky do soutěže samy neposílají, zástupce Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského je odebírá přímo v pivovarech.
03.10.2011 - 13:38:18
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...