GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Jaroslav Učík z Vrchlabí získal stříbro na světovém mistrovství výčepních Pilsner Urquell Master Bartender

 

 

vaclav-berka-fearghus-mccormack

Šestý ročník soutěže Pilsner Urquell Master Bartender zná po mezinárodním finále 4.-5. října v Praze a Plzni svého vítěze. Nejlepším výčepním plzeňského ležáku na světě se mezi finalisty z 15 zemí stal Fearghus McCormack z Irska. Vedle prestižního ocenění, trofeje a titulu International Pilsner Urquell Master Bartender 2011 získal také 10 tisíc eur. Český reprezentant a vítěz národního kola Jaroslav Učík z Vrchlabí se ve světovém finále probojoval na skvělé druhé místo.

 


„Úroveň se rok od roku zvyšuje a vystoupení letošních finalistů z 15 zemí je toho důkazem. Soutěž pomáhá pečovat o národní klenot a zejména pro nás sládky je takový ohlas a zasvěcený přístup k čepování elitního piva Pilsner Urquell opravdovým oceněním naší práce," komentoval soutěž Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje a dlouholetý člen poroty mezinárodní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender.


Mezinárodní finále proběhlo 4. a 5. října 2011 v pivovaru Plzeňského Prazdroje a v Praze. Vítězové národních kol ze 15 zemí světa, z toho tři ženy, soupeřili nejen v praktických dovednostech, ale i ve znalostech historie a výroby piva Pilsner Urquell. Ústřední disciplínou bylo samozřejmě čepování piva Pilsner Urquell. Klíčem k celkovému úspěchu v soutěži ovšem není pouze skvěle načepovat ležák Pilsner Urquell a odprezentovat své bohaté vědomosti, ale svému vystoupení věnovat kus vlastní osobnosti i zábavnou show.


Před nelehký úkol obhájit loňské prvenství Čecha Lukáše Svobody se v letošním ročníku postavil vítěz českého národního kola Jaroslav Učík z vrchlabské restaurace U Učíků. V tvrdé konkurenci zahraničních finalistů obstál více než se ctí a obsadil skvělou stříbrnou příčku. Jak sám přiznává, za úspěchem stojí značné úsilí a neodmyslitelná podpora přátel.


„Na mezinárodní kolo jsem se připravoval opravdu pečlivě. Dennodenně jsem načítal informace a vstřebával podněty od přátel i oborníků. S prezentací plzeňského ležáku mi pomáhal loňský mistr světa v čepování Lukáš Svoboda, ale i divadelní tým. A nesmím zapomenout poděkovat svým štamgastům, kteří jsou stejně jako já oddaní ležáku Pilsner Urquell, bez jejich podpory bych tu nebyl," svěřil se Jaroslav Učík. Úspěchem v soutěži přinesl prestiž i svému podniku, kde hosté o kvalitě plzeňského piva nemusejí pochybovat.


Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender je určená všem schopným výčepním, barmankám a barmanům, kteří sdílí nadšení pro své řemeslo a pro plzeňský ležák Pilsner Urquell. Aby se výčepní mohli měřit se světovou konkurencí, musí dokonale načepovat pivo, přesvědčit odbornou porotu, že perfektně znají historii, varní proces i unikátní vlastnosti plzeňského ležáku, a navíc dokážou prémiové pivo charizmaticky prezentovat.


Letos se do soutěže Pilsner Urquell Master Bartender zapojilo 320 českých výčepních a barmanů, ve všech 15 zemích se soutěže zúčastnilo na 4 tisíce zájemců. Za všech šest ročníků je to už 16 tisíc ambiciózních a schopných výčepních, kteří usilovali o titul světového mistra výčepního.

 


peter-skripko-fearghus-mccormack-jaroslav-ucik-aTři nejlepší výčepní soutěže International Pilsner Urquell Master Bartender 2011


1. Fearghus McCormack, Irsko


2. Jaroslav Učík, Vrchlabí, Česká republika


3. Peter Skripko, Slovensko

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

06.10.2011 - 16:34:01

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.