Už nestačí jen Masné krámy v centru Českých Budějovic a šest restaurací Budvarka po Česku. Čtvrtý největší producent piva u nás, Budějovický Budvar, chystá novou síť svých značkových restaurací. Mají být modernějšího stylu, první z nich otevře pivovar začátkem příštího roku v budějovické dominantě - rekonstruovaném hotelu Gomel.
V budoucnu by měly být budvarské restaurace nového konceptu třeba i v každém větším městě. Informace, které prozradil v místním internetovém zpravodajství brand manažer Aleš Eder, vedení pivovaru nekomentuje. "Nebudeme zatím zveřejňovat podrobnosti," uvedl mluvčí Budvaru Petr Samec.
Největší pivovarnické skupiny v poslední době rychle rozšiřují počty svých současných značkových restaurací. V čele se Staropramenem, jehož dnes už 28 restaurací Potrefená husa je označováno za nejúspěšnější pivovarnický gastronomický koncept. K pivovarům, jako je Budvar, Staropramen, ale i Plzeňský Prazdroj, které si například formou franšízy hlídají přesně určené vybavení, design restaurací a kvalitu točených piv, před rokem přibyly i Krušovice s první restaurací Šalanda. Letos otevřely druhou a v příštím roce chystají další čtyři. Snaží se přilákat lidi do hospod v čase, kdy prodej točeného piva vytrvale klesá. "Je to boj o gastronomii a zákazníka," komentuje současné snahy pivovarů výkonný ředitel Českého svazu pivovarů a sladoven Jan Veselý.
Zdroj: www.ihned.cz
Autor: Miroslav Petr
01.12.2011 - 10:31:41
NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...