GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 16.04.2024, svátek má Irena
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Budějovický Budvar vyrábí první pivo, jehož konzumace je doporučena až od 21 let

 

 

 

Budejovicky Budvar vyrabi prvni pivo, jehoz konzumace je doporucena az od 21 let Budějovický Budvar, n.p. zahajuje výrazné posílení prodeje pivního speciálu značky BUD v České republice. Od 18. března bude ve vybraných restauracích čepována limitovaná várka speciálního piva BUD Premier Select. Je to aktuálně jediné pivo na českém trhu, které je vyrobeno z mimořádně vzácné suroviny - čerstvě sklizených chmelových hlávek - a které navíc obsahuje pivovarské kvasinky. BUD Premier Select Limited Edition je unikátní produkt s výraznějším chmelovým aroma, vyšší hořkostí a jemnou příchutí kvasnic, určený především pro znalce a pivní labužníky. Budějovický Budvar zároveň uvádí do maloobchodu zcela nové akční balení čtyř lahví piva BUD Premier Select. Protože chuťové vlastnosti piva BUD Premier Select dokáží ocenit pouze zkušenější, zodpovědnější a vyzrálejší konzumenti, rozhodl se výrobce zároveň upozornit na to, že BUD Premier Select je nevhodný pro osoby mladší než 21 let.


Budějovický Budvar, n.p., plánuje během letošního roku výrazně posílit pozici značky BUD na českém trhu. Zákazníci znají již od roku 1997 pivní speciál BUD Premier Select (do roku 2009 pod názvem BUD Super Strong). V reakci na rostoucí poptávku po nejrůznějších pivních specialitách uvádí pivovar od 18. března na trh mimořádnou várku piva BUD Premier Select Limited Edition, která byla vyrobena z čerstvě sklizených hlávek Žateckého poloraného červeňáku. Čerstvé chmelové hlávky patří mezi nejvzácnější pivovarské suroviny, neboť se musejí v pivovaru zpracovat bezprostředně po sklizni, tedy ve stejný den, kdy byly očesány. Z tohoto důvodu se v pivovarské praxi používají jen zcela výjimečně. BUD Premier Select Limited Edition je dnes jediným pivem na českém trhu, uvařeným výhradně z čerstvého chmele. Limitovaná várka navíc obsahuje pivovarské kvasinky.


„Vytvořili jsme unikátní pivní speciál, který zvláště ocení pivní "fajnšmekři". Čerstvý chmel dodává pivu větší množství aromatických látek a poněkud výraznější hořkost. Pivovarské kvasinky pak přidávají jemnou kvasničnou příchuť, zvyšují přirozenou plnost a celkově zlepšují senzorické vlastnosti," říká Ing. Adam Brož, Ph.D. Limitovaná edice BUD Premier Select o objemu 400 hektolitrů byla uvařena loni v srpnu a vzhledem k mimořádně dlouhé době zrání (200 dnů) je ke konzumaci připravena až v těchto dnech. Do vybraných restaurací po celé republice bude dodávána od 18. března 2013 výhradně v sudech o objemu 20 litrů. Kvůli obsahu kvasinek je trvanlivost produktu pouze 30 dnů.


Budějovický Budvar v těchto dnech na maloobchodní trh zcela nové dárkové balení čtyř lahví BUD Premier Select. „Protože mimořádné chuťové vlastnosti piva BUD Premier Select dokáží správně vychutnat pouze zkušenější, zodpovědnější a vyzrálejší konzumenti, rozhodli jsme se důrazně upozornit na to, že BUD Premier Select je nevhodný pro osoby mladší než 21 let. Zároveň chceme mladé lidi varovat před vyšším obsahem alkoholu," říká Aleš Eder, brand manažer Budějovického Budvaru. Upozornění bude uvedeno na všech etiketách BUD Premier Select a stane se i součástí veškeré komunikace značky BUD. „Dodržování věkového limitu 21 let pro konzumaci nelze v současné době legálními prostředky vymáhat ani kontrolovat. Proto to chápeme především jako náš dobrovolný příspěvek k osvětě především mezi mladými lidmi a apel k zodpovědné konzumaci alkoholu," dodává Aleš Eder.

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

18.03.2013 - 12:15:26

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.