Budějovický Budvar zvýšil za prvních sedm měsíců letošního roku celkový prodej piva meziročně o 10%. Velmi úspěšný byl export, který vzrostl o 15%. V tuzemsku, kde letos působila řada faktorů nepříznivých pro celý pivovarský průmysl, byl dosažen nárůst objemu prodeje o 5%. Prodej vlajkového produktu - světlého ležáku značky Budweiser Budvar - se meziročně zvýšil o 8%. Prodej piva v plechovkách se zvýšil téměř na dvojnásobek a dobře se vyvíjel i prodej letošních novinek v sortimentu - nefiltrovaného kvasnicového piva Budweiser Budvar Cvikl a míchaného nápoje z piva PardálOVO bezové. Prodej cideru značky Somersby vzrostl meziročně dvojnásobně.
České Budějovice, 8. srpna 2013 - Pivovar Budějovický Budvar dosahuje v letošním roce dobrých obchodních výsledků. V období leden až červenec prodal meziročně o 10% piva více. Prodej vlajkového produktu - světlého ležáku značky Budweiser Budvar - vzrostl meziročně o 8%. Díky nové stáčírně plechovek, která byla uvedena do provozu v únoru 2013, došlo ke zvýšení prodeje piva v plechovkách téměř na dvojnásobek. K dobrým letošním výsledkům přispěly dvě i novinky v sortimentu - nefiltrované kvasnicové pivo Budweiser Budvar Cvikl a míchaný nápoj z piva PardálOVO bezové. Prodej cideru značky Somersby vzrostl meziročně na dvojnásobek.
Nárůst prodeje Budějovického Budvaru letos táhl především export, který se zvýšil o 15%. I přes nepříznivé klimatické podmínky na většině hlavních evropských trhů dosáhl Budějovický Budvar nárůstu u řady velkých exportních trhů díky rozšíření distribuce a intenzifikaci obchodu. V tuzemsku byl celý pivovarský průmysl pod tlakem řady negativních faktorů. „Ekonomická nejistota a s ní spojená neochota spotřebitelů utrácet za zbytné položky rodinných rozpočtů, velmi dlouhá zima, chladné jaro i červnové povodně obecně snižovaly tuzemskou poptávku po pivu. Přesto se nám podařilo navýšit prodej v České republice o 5%," říká Ing. Robert Chrt, obchodní ředitel Budějovického Budvaru.
I v těchto dnech pracuje pivovar na plný výkon ve třísměnném provozu a k uspokojení objednávek musí zaměstnanci nastupovat v mimořádných víkendových směnách.
09.08.2013 - 13:43:08
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...