GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Budějovický Budvar letos zvyšuje prodej piva

 

 

 

ilustracni fotoBudějovický Budvar zvýšil za prvních sedm měsíců letošního roku celkový prodej piva meziročně o 10%. Velmi úspěšný byl export, který vzrostl o 15%. V tuzemsku, kde letos působila řada faktorů nepříznivých pro celý pivovarský průmysl, byl dosažen nárůst objemu prodeje o 5%. Prodej vlajkového produktu - světlého ležáku značky Budweiser Budvar - se meziročně zvýšil o 8%. Prodej piva v plechovkách se zvýšil téměř na dvojnásobek a dobře se vyvíjel i prodej letošních novinek v sortimentu - nefiltrovaného kvasnicového piva Budweiser Budvar Cvikl a míchaného nápoje z piva PardálOVO bezové. Prodej cideru značky Somersby vzrostl meziročně dvojnásobně.


České Budějovice, 8. srpna 2013 - Pivovar Budějovický Budvar dosahuje v letošním roce dobrých obchodních výsledků. V období leden až červenec prodal meziročně o 10% piva více. Prodej vlajkového produktu - světlého ležáku značky Budweiser Budvar - vzrostl meziročně o 8%. Díky nové stáčírně plechovek, která byla uvedena do provozu v únoru 2013, došlo ke zvýšení prodeje piva v plechovkách téměř na dvojnásobek. K dobrým letošním výsledkům přispěly dvě i novinky v sortimentu - nefiltrované kvasnicové pivo Budweiser Budvar Cvikl a míchaný nápoj z piva PardálOVO bezové. Prodej cideru značky Somersby vzrostl meziročně na dvojnásobek.


Nárůst prodeje Budějovického Budvaru letos táhl především export, který se zvýšil o 15%. I přes nepříznivé klimatické podmínky na většině hlavních evropských trhů dosáhl Budějovický Budvar nárůstu u řady velkých exportních trhů díky rozšíření distribuce a intenzifikaci obchodu. V tuzemsku byl celý pivovarský průmysl pod tlakem řady negativních faktorů. „Ekonomická nejistota a s ní spojená neochota spotřebitelů utrácet za zbytné položky rodinných rozpočtů, velmi dlouhá zima, chladné jaro i červnové povodně obecně snižovaly tuzemskou poptávku po pivu. Přesto se nám podařilo navýšit prodej v České republice o 5%," říká Ing. Robert Chrt, obchodní ředitel Budějovického Budvaru.

 


I v těchto dnech pracuje pivovar na plný výkon ve třísměnném provozu a k uspokojení objednávek musí zaměstnanci nastupovat v mimořádných víkendových směnách.

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

09.08.2013 - 13:43:08

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.