GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Speciální pivo BUD je nejlepším silným ležákem na světě

 

 



Speciaalni pivo BUD je nejlepsim silnym lezakem na sveteČeské Budějovice 2. října 2013 - Speciální pivo BUD Premier Select získalo významné ocenění v 8. ročníku soutěže World Beer Awards, kterou organizuje britské vydavatelství Paragraph Publishing. Mezinárodní porota ve čtyřech kolech slepých ochutnávek hodnotila vzorky rozdělené do 8 hlavních kategorií a 68 stylů. Celkem bylo letos přihlášeno přes 600 vzorků piva ze 30 zemí. Pivo BUD bylo vyhlášeno nejlepším světovým pivem v pivním stylu „silný ležák" („Strong Lager") a získalo titul „World Best Strong Lager".


„Pivu BUD se ve Spojeném království podařilo vylepšit úspěch z roku 2012, kdy v soutěži International Beer Challenge získalo stříbrnou medaili. Věříme, že ocenění pomůže při zvyšování prodeje tohoto mimořádného piva v řadě evropských zemí," říká Ing. Adam Brož, Ph.D., sládek Budějovického Budvaru.


Speciální pivo BUD Premier Select má stupňovitost 16 a obsahuje 7,5% obj. alkoholu. Doba zrání trvá 200 dnů a je tak jednou z nejdelších u piv vyráběných v České republice. „Díky tomu má BUD mimořádné chuťové vlastnosti, v nichž je možné rozeznat medové tóny, vysokou plnost a sytou zlatavou barvu. Toto pivo doporučujeme především vyzrálejším a zkušenějším konzumentům, kteří by měli být starší než 21 let," dodává Adam Brož. V Budějovickém Budvaru letos již po druhé uvařili také speciální várku piva BUD z čerstvého chmele. Pivo uvařené 3. září 2013 budou zákazníci moci ochutnat ve druhé polovině března 2014 ve vybraných českých restauracích.

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

03.10.2013 - 08:42:56

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.