GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

V degustační soutěži české pivo uspěla piva Plzeňského Prazdroje v čele s Gambrinusem

 

 


V prestižní degustační soutěži České pivo 2013 sklidila úspěch také piva Plzeňského Prazdroje. V kategorii 11° ležáků získal nejvyšší ocenění Velkopopovický Kozel spolu s Gambrinus Excelentem. Během slavnostního večera byl do Síně slávy českého pivovarství a sladařství uveden Ing. Václav Petras, který stál u založení pivovaru Radegast.

 

 

 

 

ilustracni foto

 

 



„Kategorie 11° piv si získává stále větší oblibu. Jsme proto rádi, že kromě nejžádanějšího piva Gambrinus Originál 10° oceňují spotřebitelé i odborná veřejnost také právě Gambrinus Excelent 11°," vyjádřil se k ocenění Jiří Fusek, sládek pivovaru Gambrinus a připojil pozvání na Den českého piva: „Zveme všechny milovníky našeho piva do některé z hospod, aby si s námi připili v rámci oslav Dne českého piva. Věříme, že tento den si svůj svátek zaslouží a že tímto vytvoříme zcela novou tradici."


Celkem 61 přihlášených pivních vzorků soutěžících v pěti kategoriích odebrali přímo v pivovarech zástupci Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského, aby prověřili obsah původního extraktu, tedy stupňovitost, podle níž jsou piva přihlašována do jednotlivých kategorií soutěže. Senzorické vlastnosti piva posléze posoudila nestranná komise z řad pivovarníků, pedagogů, odborníků ze středních a vysokých škol, z Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

10.10.2013 - 10:22:21

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.