GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.10.2018, svátek má Teodor
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

V degustační soutěži české pivo uspěla piva Plzeňského Prazdroje v čele s Gambrinusem

 

 


V prestižní degustační soutěži České pivo 2013 sklidila úspěch také piva Plzeňského Prazdroje. V kategorii 11° ležáků získal nejvyšší ocenění Velkopopovický Kozel spolu s Gambrinus Excelentem. Během slavnostního večera byl do Síně slávy českého pivovarství a sladařství uveden Ing. Václav Petras, který stál u založení pivovaru Radegast.

 

 

 

 

ilustracni foto

 

 



„Kategorie 11° piv si získává stále větší oblibu. Jsme proto rádi, že kromě nejžádanějšího piva Gambrinus Originál 10° oceňují spotřebitelé i odborná veřejnost také právě Gambrinus Excelent 11°," vyjádřil se k ocenění Jiří Fusek, sládek pivovaru Gambrinus a připojil pozvání na Den českého piva: „Zveme všechny milovníky našeho piva do některé z hospod, aby si s námi připili v rámci oslav Dne českého piva. Věříme, že tento den si svůj svátek zaslouží a že tímto vytvoříme zcela novou tradici."


Celkem 61 přihlášených pivních vzorků soutěžících v pěti kategoriích odebrali přímo v pivovarech zástupci Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského, aby prověřili obsah původního extraktu, tedy stupňovitost, podle níž jsou piva přihlašována do jednotlivých kategorií soutěže. Senzorické vlastnosti piva posléze posoudila nestranná komise z řad pivovarníků, pedagogů, odborníků ze středních a vysokých škol, z Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

10.10.2013 - 10:22:21

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

14.09.2011 - Calvados - pálenka s historií

Calvados je typickým francouzským destilátem. Vyrábí se destilací zkvašeného jablečného ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.