Pivovar Budějovický Budvar uvádí v těchto dnech na český trh nový druh piva - Budweiser Budvar Dark Cherry. Je to tmavý ležák s příchutí višně, který se zásadně liší od běžných mixů piva a limonád. Obsahuje 13% višňové šťávy a 4,5% obj. alkoholu. Voní po peckovině zralých višní a praženém sladu. Jeho chuť zaujme především ženy a také milovníky neobvyklých piv. Budweiser Budvar Dark Cherry bude k dostání pouze čepované ve vybraných restauracích po celé republice.
V chladném období roku pravidelně stoupá poptávka po chuťově výraznějších tmavých pivech. Budějovický Budvar, n.p., proto uvádí v těchto dnech na český trh limitovanou sérii nového druhu tmavého ležáku s příchutí višně - Budweiser Budvar Dark Cherry.
„Je to plnohodnotný tmavý ležák s obsahem alkoholu 4,5 % a zásadně se tak liší od běžných mixů piva a limonád. Věříme, že nabízíme velmi zajímavý nápoj, kterým chceme primárně oslovit ženy a také milovníky neobvyklých piv," říká Ing. Petr Košin, Ph.D., specialista řízení jakosti piva z Budějovického Budvaru a vedoucí týmu, který nový druh ležáku vyvíjel.
„Díky obsahu 13 % višňové šťávy má černo-červenou barvu a pevnou pěnu, která zanechává na sklenici kroužky. Ve vůni rozpoznáte peckovinu višně a pražený slad tmavého ležáku. Chuť je bezprostředně po napití osvěživě kyselá s mandlovou vůní pecek, rychle však přechází k lehce svíravé chuti višně, a hořké chuti praženého sladu, po které zůstává v ústech dozvuk hořké čokolády. Ta nutí malými doušky upíjet dál," dodává Ing. Adam Brož, Ph.D., sládek Budějovického Budvaru. Pití po malých doušcích se spíše než pivu blíží vínu a proto se Dark Cherry servíruje ve sklenicích z tenkého skla na nožce.
Nové pivo bude k dostání pouze v několika stovkách vybraných českých restaurací. Dodává se v sudech o objemu 20 litrů a se stáčením do láhví se prozatím nepočítá. Komunikační podpora nového produktu v místech prodeje bude probíhat pod heslem „Každý den NEní důvod k oslavě" a s nadsázkou bude připomínat drobné každodenní zármutky.
24.10.2013 - 08:15:27
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...