GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Česká a moravská pivovarnická akademie vyhlásila Budějovický Budvar pivovarem roku 2013

 

 


Ceska a moravska pivovarnicka akademie vyhlasila Budejovicky Budvar pivovarem roku 2013Česká a moravská pivovarnická akademie udělila minulý týden Výroční ceny za rok 2013 celkem v 17 kategoriích. V kategorii pivovarů s ročním výstavem nad 500 000 hektolitrů zvítězil Budějovický Budvar, n. p. a obhájil tak své prvenství z roku 2012.


České Budějovice, 5. března 2013 - Česká a moravská pivovarnická akademie (dále jen ČMPA) vyhlásila výsledky hlasování svých členů a celkem v 17 kategoriích přidělila Výroční ceny 2013. V kategorii „Pivovary s výstavem nad 500 000 hektolitrů" se vítězem stal Budějovický Budvar, n. p. Cenu v Klášterním pivovaru Strahov v Praze převzal ve čtvrtek 27. února sládek Budějovického Budvaru Ing. Adam Brož, Ph.D.


"Výroční cenu chápeme také jako ocenění práce všech lidí z Budějovického Budvaru, kteří loni přispěli k našim rekordním obchodním výsledkům a zároveň dbali o dlouhodobé udržování vysoké kvality budvarského piva," říká Petr Samec, tiskový mluvčí Budějovického Budvaru.


Budějovický Budvar, n. p., má za sebou obchodně úspěšný rok. Objem vystaveného piva - 1 424 000 hektolitrů - byl nejvyšší v historii pivovaru a meziročně se zvýšil o 6,2%. Historicky rekordních výsledků dosáhl také export. Do 65 zemí putovalo 763 000 hektolitrů piva. Tržby za pivo meziročně vzrostly o 94 milionů Kč a dosáhly tak historického maxima 2,223 miliardy Kč. Pivovar očekává, že obchodní výsledky roku 2013 se pozitivně promítnou do nárůstu zisku i dalších ekonomických parametrů podniku.


Výroční ceny ČMPA


ČMPA založil odborný měsíčník Pivo, Bier & Ale. Jejími členy se stávají výrazné osobnosti českého pivovarnictví. Členové akademie na základě hlasování udělují každý rok Výroční ceny celkem v 17 kategoriích. Pivovary jsou rozděleny do devíti kategorií podle výše jejich výstavu. Mezi další kategorie patří nejlepší hostince, restaurace a pivní bary, dále pivotéky nebo pivovary s hotelem. Titul Mistr výčepní se uděluje v mužské i ženské kategorii.

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

10.03.2014 - 08:29:27

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.