Pražský hrad a Pilsner Urquell, to vše je vlastně vepsáno už do názvu Plzeňské restaurace Na Hradčanské v Praze. Ta leží přímo na stejnojmenné stanici pražského metra a na turistické trase k nejznámější české památce. Po několikaměsíční náročné rekonstrukci se otevřela pro veřejnost s pozoruhodnou gastronomickou nabídkou a tankovým pivem Pilsner Urquell.
„Pilsner Urquell nás provází po celý profesní život, takže volba piva a celkové zaměření restaurace bylo jasné od počátku," tvrdí spolumajitelé Jaroslav Müller a Robert Cacák, kteří mají s restauračními provozy velké zkušenosti. „Chtěli jsme vybudovat hospodu podle vlastních představ. Na Hradčanské jsme je mohli realizovat se vším všudy," narážejí na úroveň a stav lokálu, který převzali po předcházejícím nájemci ve stavu vyžadujícím kompletní rekonstrukci. Plzeňská restaurace Na Hradčanské svou náklonnost k vlajkové lodi značek Plzeňského Prazdroje neskrývá, nicméně není jen jedním z členů početné rodiny značkových hospod. „Jsme rádi, že jsme měli po dohodě s Prazdrojem a architekty volnou ruku k realizaci vlastních nápadů na budoucí tvář i fungování restaurace," dodává Müller.
Interiér je architektem Lukášem Procházkou navržen a truhlářským mistrem Čestmírem Koželuhou vyroben tak, aby sloužil svému účelu moderně, ovšem s nepřehlédnutelným respektem a úctou k tradicím, které si Pilsner Urquell žádá. Důraz na funkčnost a pohodlí hostů se projevuje v detailech na každém kroku. Celková kapacita restaurace je 80 míst, na venkovní zahrádce může posedět až 30 hostů. Největší zájem mívají o grilovaná kolena, která se připravují na tzv. košíčkovém grilu. Ten je prosklený a zasazený do stěny restaurace. Televize se sportovními přenosy je v těchto chvílích naprosto zbytečná.
Že se tankový Pilsner Urquell hodí nejen k typicky českým pokrmům, svědčí zdejší příklad. Gulášová polévka, vídeňský bramborový salát bez majonézy, knedlíky plněné křížalami z jablek a švestek, Germknödel s vanilkovým šodó? Proč jezdit za podobnými lahůdkami do Alp nebo do Vídně, když stačí pár stanic metrem - áčkem na Hradčanskou?
Na čepu tu mají nejen tankový Pilsner Urquell, ale také značky Velkopopovický Kozel Černý, nealkoholický Birell a jablečný cider Kingswood.
Na Hradčanské mají otevřeno denně od 11 do půlnoci.
Plzeňská restaurace Na Hradčanské, Milady Horákové 123, 160 00 Praha 6
24.04.2014 - 06:33:08
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...