GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.05.2018, svátek má Emil
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Plzeňská restaurace Na Hradčanské – gril místo televize

 


Plzenska restaurace Na Hradcanske - gril misto televizePražský hrad a Pilsner Urquell, to vše je vlastně vepsáno už do názvu Plzeňské restaurace Na Hradčanské v Praze. Ta leží přímo na stejnojmenné stanici pražského metra a na turistické trase k nejznámější české památce. Po několikaměsíční náročné rekonstrukci se otevřela pro veřejnost s pozoruhodnou gastronomickou nabídkou a tankovým pivem Pilsner Urquell.


„Pilsner Urquell nás provází po celý profesní život, takže volba piva a celkové zaměření restaurace bylo jasné od počátku," tvrdí spolumajitelé Jaroslav Müller a Robert Cacák, kteří mají s restauračními provozy velké zkušenosti. „Chtěli jsme vybudovat hospodu podle vlastních představ. Na Hradčanské jsme je mohli realizovat se vším všudy," narážejí na úroveň a stav lokálu, který převzali po předcházejícím nájemci ve stavu vyžadujícím kompletní rekonstrukci. Plzeňská restaurace Na Hradčanské svou náklonnost k vlajkové lodi značek Plzeňského Prazdroje neskrývá, nicméně není jen jedním z členů početné rodiny značkových hospod. „Jsme rádi, že jsme měli po dohodě s Prazdrojem a architekty volnou ruku k realizaci vlastních nápadů na budoucí tvář i fungování restaurace," dodává Müller.


Interiér je architektem Lukášem Procházkou navržen a truhlářským mistrem Čestmírem Koželuhou vyroben tak, aby sloužil svému účelu moderně, ovšem s nepřehlédnutelným respektem a úctou k tradicím, které si Pilsner Urquell žádá. Důraz na funkčnost a pohodlí hostů se projevuje v detailech na každém kroku. Celková kapacita restaurace je 80 míst, na venkovní zahrádce může posedět až 30 hostů. Největší zájem mívají o grilovaná kolena, která se připravují na tzv. košíčkovém grilu. Ten je prosklený a zasazený do stěny restaurace. Televize se sportovními přenosy je v těchto chvílích naprosto zbytečná.


Že se tankový Pilsner Urquell hodí nejen k typicky českým pokrmům, svědčí zdejší příklad. Gulášová polévka, vídeňský bramborový salát bez majonézy, knedlíky plněné křížalami z jablek a švestek, Germknödel s vanilkovým šodó? Proč jezdit za podobnými lahůdkami do Alp nebo do Vídně, když stačí pár stanic metrem - áčkem na Hradčanskou?


Na čepu tu mají nejen tankový Pilsner Urquell, ale také značky Velkopopovický Kozel Černý, nealkoholický Birell a jablečný cider Kingswood.


Na Hradčanské mají otevřeno denně od 11 do půlnoci.


Plzeňská restaurace Na Hradčanské, Milady Horákové 123, 160 00 Praha 6

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

24.04.2014 - 06:33:08

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

11.05.2018 - Naši vinaři přivážejí 57 medailí z New Yorku

Moravští a čeští vinaři uspěli na mezinárodní soutěži Great American ...

25.08.2011 - Pavel Tvaroh

Jmenuje se Pavel Tvaroh a je z Meziboří. Najít jeho ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.