Zlato a stříbro v kategorii nealkoholických piv získalo na prestižní mezinárodní soutěži The International Brewing Awards ve Velké Británii nealko pivo Birell. První místo obsadila polotmavá varianta Birellu, druhou příčku pak Birell Světlý. Britská pivní soutěž je nejstarší a patří mezi nejprestižnější na světě, je považována za pivní „Oskary“. Ceny uděluje od roku 1886. Letos hodnotila odborná porota celkem 841 piv z 50 zemí celého světa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


„Toto vítězství je obrovským uznáním. Potvrzuje, že naše receptura je naprosto výjimečná. I pivovarští odborníci ve světě svým hodnocením dokazují, že naše nealko pivo Birell má svou chutí nejblíže ke klasickému pivu,“ neskrýval radost z dvojnásobného úspěchu Ivo Kaňák, manažer pivovaru Radegast, který se podílel na receptuře nealko piva Birell.

 

Receptura piva Birell je odlišná od způsobu výroby ostatních nealkoholických piv na českém trhu. Kouzlo Birellu spočívá ve využití speciálních pivovarských kvasinek, které produkují minimum alkoholu. Jsou zcela jiné než ty, které se používa­jí k výrobě ostatních značek. Jiné podmínky vaření, hlavního kvašení i zrání a dokvašování jsou pro výro­bu tohoto piva typické.  Výsledkem je chuť dokonale pivní a k nerozeznání od alkoholických piv. Proto si Birell oblíbily miliony lidí, stal se synonymem pro nealko pivo a boduje i u pivovarských odborníků.

 

The International Brewing Awards je nejstarší a jedna z nejuznávanějších pivních soutěží na světě, založena v roce 1886 v Islingtonu na severu Londýna. Od roku 2011 se soutěž koná v anglickém Burtonu. Do letošní soutěže přihlásily pivovary z 50 zemí světa 841 různých piv. Tato piva posuzovalo 36 rozhodčích, pivovarských odborníků ze 16 zemí 6 kontinentů, kteří se musí shodnout na těch nejlepších. To znamená, že v každé kategorii je udělena pouze jedna zlatá, jedna stříbrná a jedna bronzová medaile. Ceny jsou udělovány v 10 hlavních kategoriích.

 

Pořadí v kategorii nealkoholických piv pro rok 2015:

Zlatá medaile: Birell Polotmavý

Stříbrná medaile: Birell Světlý

Bronzová medaile:  Ursus Fara Alcool, Rumunsko

 

Kontakt:

Kateřina Krásová

Plzeňský Prazdroj

724 617 219