GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.01.2019, svátek má Zdeněk
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Regionální kola mezinárodní soutěže o nejlepšího výčepního se uzavřela v Ostravě. Vyhrál Martin Sláma.

 

Martin SlámaV Pilsner Urquell Original Restaurantu Slezska se uskutečnilo poslední regionální kolo mezinárodní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2010 o nejlepšího výčepního. První místo obsadil Martin Sláma z ostravské restaurace v zábavním centru Zuzana. Ostravského kola se zúčastnilo 35 výčepních, barmanů a barmanek, přičemž pět nejlepších postoupilo do národního finále, které se uskuteční 10. srpna v Praze a Plzni.

 

„Účastním se poprvé, a s vítězstvím jsem vůbec nepočítal, jsem velmi překvapený, i když praxi v čepování už nějakou mám." prohlašuje Martin Sláma. „V národním finále se sejde určitě velká konkurence. Mojí výhodou ale může být i to, že mám mezinárodní zkušenosti z Londýna," dodává Sláma.

 

Soupeři ostravských barmanů vzešli z dalších regionálních kol, která se uskutečnila 15. června. v Plzni a 16. a 17. června v Praze. I z nich postoupilo vždy pět nejlepších. Společně tak utvoří elitní dvacítku, která se utká 10. srpna v národním finále. S titulem Pilsner Urquell Master Bartender České republiky získá vítěz třídenní zájezd do Dánska s návštěvou loňského vítěze soutěže a pivo na rok zdarma. Hlavní výhrou je ale samozřejmě možnost utkat se o celkový triumf v mezinárodním finále, které se koná letos v říjnu v Čechách, a sice v Praze a také přímo v hlavním městě piva, v Plzni.

 

„V ostravském regionálním kole zaujaly také ženy - výčepní a barmanky. Ale Martin Sláma měl vyrovnané výsledky ve všech disciplínách a tak porotci o jeho vítězství nezapochybovali," komentuje průběh regionálního kola v Ostravě starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka a dodává: „Dokážeme totiž uvařit pivo tak, jak se má vařit, dokážeme dodat pivo tak, jak je třeba, a tak, jak má chutnat. Pokud ale Pilsner Urquell není správně podáván - ve správné sklenici, při správné teplotě, s patřičnou péčí a odbornou znalostí výčepního či barmana, který rozezná pivo s velkým P od piva obyčejného -, je jasné, že zákazníci přicházejí o plný požitek z piva. V soutěži Pilsner Urquell Master Bartender se výčepní a barmani mezi sebou porovnají, mohou vyhrát hodnotné ceny, ale mnoho věcí se také naučí. To je cílem Plzeňského Prazdroje. "

 

Do soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2010 se přihlásilo 251 českých výčepních a barmanů. Ještě před regionálními koly proběhla internetová kvalifikace, která byla založena na vědomostních otázkách i na důvtipu řešitelů. Do každého regionálního kola postoupilo vždy 35 nejlepších výčepních.

 

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender je určená všem ctižádostivým výčepním, barmankám a barmanům, kteří sdílí nadšení pro své řemeslo a pro plzeňský ležák Pilsner Urquell. K tomu, aby se z obyčejného výčepního stal mistr světa, je zapotřebí nejen dokonale načepovat pivo. Důležitými argumenty pro vítězství jsou i charismatické vystupování, umění poutavě prezentovat pivo jako jedinečný nápoj, znalosti z oblasti výroby, historie piva a péče o něj.

 

Postupující:


Martin Sláma, Restaurace a zábavní centrum Zuzana, Ostrava - Poruba
Matina Hájková, Bar Rasputin, Olomouc
Ondřej Loos, Motohospůdka u Soba, Slavkov u Brna
Jana Zachariášová, VŠK Terč, Brno
Tomáš Bazger, Primavesi restaurant, Olomouc

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

21.06.2010 - 15:11:20



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 7 plus 1 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

20.08.2010 - Jak se loni dařilo pražským hotelům

Společnost Labartt Hospitality ve spolupráci s ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.