GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Hokejoví mistři světa vařili v Budějovickém Budvaru Zlaté pivo

 

Hokejoví reprezentanti Petr Gřegořek, Jiří Novotný, Tomáš Vokoun a Tomáš Rolinek (zleva) s darem od generálního ředitele Budějovického Budvaru Jiřího BočkaSotva utichly oslavy titulu hokejových mistrů světa, je důvod k další radosti. Dlouholetý partner českého hokeje Budějovický Budvar, n. p. připravuje speciální edici Zlatého piva, které ve středu 23. června pomohli připravit členové týmu mistrů světa z letošního roku Tomáš Rolinek, Tomáš Vokoun, Petr Gřegořek a Jiří Novotný. Prémiový zlatý ležák nyní bude 90 dní zrát a fanoušci jej budou moci ochutnat začátkem října se startem extraligy.

 

Čtveřice hokejových šampionů v prostorách národního podniku Budějovický Budvar vlastníma rukama přispěla k tomu, že si na podzim budou moci vychutnat Zlaté pivo nejen hokejoví fanoušci. To je připravováno z nejkvalitnějších surovin - hlávkového žateckého chmele, moravského sladu, speciální kultury kvasinek a vody z vlastních 300 metrů hlubokých artéských studní.

 

Hokejový reprezentant Jiří Novotný hází chmel do varné nádobyHokejisté nejprve obdrželi od generálního ředitele Budějovického Budvaru, n. p. Bočka dar, poté už podle instrukcí sládka Adama Brože přesně nadávkovali chmel pro speciální zlatou várku. Místo hokejek se proto oháněli sekyrkou. „Nebyla to pro mě úplně neznámá činnost. Děda byl vedoucím stáčírny, naše rodina tak měla a má k pivu blízko. Nešel jsem tedy do neznáma. Věděl jsem, že to nebude jednoduché," uvedl brankář Tomáš Vokoun, který pak s parťáky musel pytle s chmelem zvážit a natahat na připravený transportní vozík.

 

Ve varně pak zlatí hoši nasypali připravený chmel do nádob a zahájili vaření speciální edice Zlatého piva. „Várka je speciálně označená a registrovaná. Zlaté pivo tak nebude zaměnitelné," řekl Adam Brož.

 

Největší pozdvižení mezi místními vzbudil rodilý Jihočech Jiří Novotný. „Učil jsem se na kuchaře a před lety v pivovaru dělal praxi. Některé zaměstnance jsem při prohlídce poznával. Jako Jihočech mám Budvar rád, je skvělé podívat se do pivovaru a mít šanci udělat se spoluhráči vlastní várku," pochvaloval si Novotný v rozhovoru s novináři. 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

29.06.2010 - 07:53:27



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 9 plus 3 je
 

GgmJA 10.01.2021 12:19:41
Drugs information. Long-Term Effects. <a href="https://prednisone4u.top">where can i buy cheap prednisone prices</a> in USA. Some information about pills. Read information now. <a href=https://www.bestattung-glueck.at/sterbefall.php?id=56&name=Gaupmann-Pauline&art=kerzen&timestamp=1585436400>Some news about medicines.</a> <a href=http://archiwum.pion.pl/web/node/434?page=535#comment-2325046>All news about meds.</a> <a href=http://bpo.gov.mn/content/534>Everything news about medicines.</a> 6ae70a0
PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.