GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.10.2019, svátek má Nina
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Hokejoví mistři světa vařili v Budějovickém Budvaru Zlaté pivo

 

Hokejoví reprezentanti Petr Gřegořek, Jiří Novotný, Tomáš Vokoun a Tomáš Rolinek (zleva) s darem od generálního ředitele Budějovického Budvaru Jiřího BočkaSotva utichly oslavy titulu hokejových mistrů světa, je důvod k další radosti. Dlouholetý partner českého hokeje Budějovický Budvar, n. p. připravuje speciální edici Zlatého piva, které ve středu 23. června pomohli připravit členové týmu mistrů světa z letošního roku Tomáš Rolinek, Tomáš Vokoun, Petr Gřegořek a Jiří Novotný. Prémiový zlatý ležák nyní bude 90 dní zrát a fanoušci jej budou moci ochutnat začátkem října se startem extraligy.

 

Čtveřice hokejových šampionů v prostorách národního podniku Budějovický Budvar vlastníma rukama přispěla k tomu, že si na podzim budou moci vychutnat Zlaté pivo nejen hokejoví fanoušci. To je připravováno z nejkvalitnějších surovin - hlávkového žateckého chmele, moravského sladu, speciální kultury kvasinek a vody z vlastních 300 metrů hlubokých artéských studní.

 

Hokejový reprezentant Jiří Novotný hází chmel do varné nádobyHokejisté nejprve obdrželi od generálního ředitele Budějovického Budvaru, n. p. Bočka dar, poté už podle instrukcí sládka Adama Brože přesně nadávkovali chmel pro speciální zlatou várku. Místo hokejek se proto oháněli sekyrkou. „Nebyla to pro mě úplně neznámá činnost. Děda byl vedoucím stáčírny, naše rodina tak měla a má k pivu blízko. Nešel jsem tedy do neznáma. Věděl jsem, že to nebude jednoduché," uvedl brankář Tomáš Vokoun, který pak s parťáky musel pytle s chmelem zvážit a natahat na připravený transportní vozík.

 

Ve varně pak zlatí hoši nasypali připravený chmel do nádob a zahájili vaření speciální edice Zlatého piva. „Várka je speciálně označená a registrovaná. Zlaté pivo tak nebude zaměnitelné," řekl Adam Brož.

 

Největší pozdvižení mezi místními vzbudil rodilý Jihočech Jiří Novotný. „Učil jsem se na kuchaře a před lety v pivovaru dělal praxi. Některé zaměstnance jsem při prohlídce poznával. Jako Jihočech mám Budvar rád, je skvělé podívat se do pivovaru a mít šanci udělat se spoluhráči vlastní várku," pochvaloval si Novotný v rozhovoru s novináři. 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

29.06.2010 - 07:53:27



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 1 plus 10 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2017 - První boutique hotel na Šumavě láká na delikatesy francouzského šéfkuchaře

Restaurace Nebespán v Kašperských Horách je synonymem špičkové zážitkové gastronomie ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.