GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

A-B InBev zvýšil zisk na 3,35 miliardy dolarů, pomohl fotbal

 

ilustracni fotoNejvětší světový pivovar Anheuser-Busch InBev hospodařil ve druhém čtvrtletí s hrubým ziskem (EBITDA) 3,35 miliardy dolarů (asi 63,9 miliardy Kč), což je meziroční nárůst o 5,6 procenta. K vyššímu zisku přispělo mistrovství světa ve fotbale, příznivější počasí i celkově vyšší odbyt v Brazílii.


Výsledek je lepší, než čekali analytici. Ti v anketě agentury Reuters v průměru předpovídali, že zisk se zvýší jen na 3,28 miliardy dolarů. Objem prodaných nápojů vzrostl o 2,1 procenta, zatímco analytici čekali opačný vývoj a pokles o 5,3 procenta. Firma zopakovala, že růst zisku EBITDA bude ve druhém pololetí vyšší, než byl od ledna do června.


Čistý zisk se ve čtvrtletí zvýšil o 7,5 procenta na 1,15 miliardy dolarů (asi 21,9 miliardy Kč). Anheuser-Busch InBev kromě piva vyrábí také nealkoholické nápoje. Zatímco piva firma prodala o dvě procenta více než před rokem, prodej nealkoholických nápojů se zvýšil o 5,5 procenta. Podnik uvedl, že dosavadní výsledky překonávají jeho vlastní odhady.


Management uvedl, že nedávné mistrovství světa ve fotbale pomohlo hlavně prodeji piva Budweiser. To stále patří k hlavním produktům firmy, přestože v posledních letech vytrvale ztrácí podíl na celosvětovém trhu. O tento název navíc vede řadu soudních sporů s českým pivovarem Budvar. Naposledy si připsal vítězství právě budějovický podnik, když Soudní dvůr EU rozhodl, že si americká firma nemůže zaregistrovat výraz "Budweiser" jako ochrannou známku pro Evropskou unii.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
13.08.2010 - 12:39:29



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 9 plus 9 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.