GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 13.11.2018, svátek má Tibor
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

A-B InBev zvýšil zisk na 3,35 miliardy dolarů, pomohl fotbal

 

ilustracni fotoNejvětší světový pivovar Anheuser-Busch InBev hospodařil ve druhém čtvrtletí s hrubým ziskem (EBITDA) 3,35 miliardy dolarů (asi 63,9 miliardy Kč), což je meziroční nárůst o 5,6 procenta. K vyššímu zisku přispělo mistrovství světa ve fotbale, příznivější počasí i celkově vyšší odbyt v Brazílii.


Výsledek je lepší, než čekali analytici. Ti v anketě agentury Reuters v průměru předpovídali, že zisk se zvýší jen na 3,28 miliardy dolarů. Objem prodaných nápojů vzrostl o 2,1 procenta, zatímco analytici čekali opačný vývoj a pokles o 5,3 procenta. Firma zopakovala, že růst zisku EBITDA bude ve druhém pololetí vyšší, než byl od ledna do června.


Čistý zisk se ve čtvrtletí zvýšil o 7,5 procenta na 1,15 miliardy dolarů (asi 21,9 miliardy Kč). Anheuser-Busch InBev kromě piva vyrábí také nealkoholické nápoje. Zatímco piva firma prodala o dvě procenta více než před rokem, prodej nealkoholických nápojů se zvýšil o 5,5 procenta. Podnik uvedl, že dosavadní výsledky překonávají jeho vlastní odhady.


Management uvedl, že nedávné mistrovství světa ve fotbale pomohlo hlavně prodeji piva Budweiser. To stále patří k hlavním produktům firmy, přestože v posledních letech vytrvale ztrácí podíl na celosvětovém trhu. O tento název navíc vede řadu soudních sporů s českým pivovarem Budvar. Naposledy si připsal vítězství právě budějovický podnik, když Soudní dvůr EU rozhodl, že si americká firma nemůže zaregistrovat výraz "Budweiser" jako ochrannou známku pro Evropskou unii.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
13.08.2010 - 12:39:29



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 7 plus 8 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.