GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Zaměstnanci Carlsbergu stávkují kvůli omezení pití piva v práci

 

Několik stovek skladníků a řidičů dánského pivovaru Carlsberg již druhý den stávkuje. Důvodem je rozhodnutí firmy omezit zaměstnancům pití piva v pracovní době pouze na dobu přestávky na oběd.

 

logo Carlsberg

 


    Pivovar 1. dubna představil zaměstnancům nové nařízení o pití piva v práci, uvedl mluvčí světové pivovarnické čtyřky Jens Bekke. Zaměstnanci měli v práci k dispozici zdarma pivo, vodu a nealkoholické nápoje. "Ve středu jsme odebrali pivo ze všech ledniček. Jediné místo, kde můžete dále získat pivo zdarma, je závodní jídelna, k obědu," dodal.


    Řidičům však firma ponechala právo na tři piva zdarma na den i v době mimo oběda a skladníci požadují stejné právo. "Kvůli tomu skladníci ve středu vstoupili do stávky a další zaměstnanci jim stávkou vyjadřují sympatie," uvedl Bekke. Ve středu podle něj stávkovalo 800 zaměstnanců a dnes se protestů účastní 250 zaměstnanců.


    Kvůli stávce dnes firma nebude rozvážet pivo z Kodaně a další regiony mohou očekávat zpoždění v dodávkách. Finanční vliv stávky však podle Bekkeho bude zanedbatelný.


    Bekke dodal, že nákladní vozy Carslbergu mají takzvaný alkoholový zámek. Pokud by tak řidič byl opilý, nemůže s autem vyjet, napsala agentura Reuters.

 

 

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
08.04.2010 - 20:33:08



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 9 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.