GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 17.11.2018, svátek má Mahulena
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Budvaru loni vzrostly tržby na 2,1 mld. Kč, výstav ale klesl 

 


Českobudějovickému pivovaru Budvar loni meziročně vzrostly tržby o procento na 2,1 miliardy korun. Produkce piva přitom klesla o dvě procenta na 1,29 milionu hektolitrů. ČTK o tom dnes informoval mluvčí pivovaru Petr Samec.

 

Budweiser Budvar



Pivovar podle něj nezaznamenal úbytek spotřebitelů a zvýšil export do některých zemí. Letos ale očekává pokles prodeje. Odbyt podle Samce ovlivní krize, zvýšená spotřební daň a růst DPH.



Výroba piva v České republice poklesla podle odhadů odborníků minimálně o pět procent. Budvar proto považuje své výsledky za velmi dobré. Přesné výsledky hospodaření bude zveřejňovat v průběhu roku, ale už nyní předpokládá, že budou lepší než v roce 2008.


reklama:



Budvar loni zvýšil export do některých zemí. Do Německa, kam nyní směřuje třetina exportu, zvýšil vývoz o deset procent. Do Rakouska loni Budvar vyvezl dosud nejvyšší množství ležáku, a to přes 50.000 hektolitrů.



Pivovar loni investoval 320 milionů korun, mimo jiné do plně automatizovaného skladu hotových výrobků, rozšíření obchodních středisek v Česku a obnovy strojů na lahvovně. Letos plánuje investovat 330 milionů, především do obnovy a zvýšení kapacity lahvových linek.



Téměř polovinu produkce Budvar vyváží do více než 50 zemí. Klíčovou značkou je pro pivovar ležák Budweiser Budvar, který se podílí na celkové výrobě asi 56 procenty.



Kdyby se pivem vyrobeným v Budvaru za rok naplnilo hektarové náměstí v Českých Budějovicích, dosáhla by výška hladiny 13 metrů. Pokud by se tímto pivem naplnily půllitrové láhve, bylo by k jejich odvozu z pivovaru potřeba 10.833 kamionů. Celkem by šlo o 260 milionů lahví. Takové množství piva by českému pivaři, jenž vypije v průměru 160 litrů za rok, vystačilo na 812.500 let.

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
04.02.2010 - 08:20:37



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 10 plus 7 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.