GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.08.2019, svátek má Bartoloměj
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Pivovar Starobrno pokračuje v investicích do ekologického provozu

 

Pivovar StarobrnoRozsáhlá rekonstrukce kanalizace začala v lednu v pivovaru Starobrno. Generální oprava bude probíhat zhruba do konce září letošního roku a výše investice se vyšplhá až na 11 milionů korun. „Rekonstrukce kanalizace je pro další rozvoj pivovaru nezbytná. V loňském roce jsme uvařili dosud nejvíce piva v naší historii a v růstu produkce chceme pokračovat. Proto investujeme do nových, ekologicky šetrných technologií tak, aby byl další rozvoj bezpečný a především šetrný k životnímu prostředí,“ říká Tomáš Pluháček, manažer a vrchní sládek pivovaru Starobrno.

 

„Nejstarší část kanalizace v pivovaru pochází z 19. století. Cílem probíhající rekonstrukce je vybudování moderního kanalizačního systému odpovídajícího současným standardům a také objemu produkce pivovaru. S tím dojde i k výraznému zlepšení kvality odpadní vody tak, aby úroveň znečištění i nadále byla významně pod zákonem stanovenými limity,“ dodává Tomáš Pluháček.

 

Velký rozsah oprav si vyžádá určitá omezení v chodu pivovaru, například v oblasti expedice nebo obslužnosti samotného pivovaru, ale nepostihne rozhodně zásobování odběratelů a nedotkne se ani samotné výroby. „Aktuálně k nám počasí není moc příznivé, ale věřím, že i přes rozsah plánovaných prací se nám podaří termín dokončení stihnout,“ dodává Tomáš Pluháček.

 

Modernizace pivovaru Starobrno odpovídá trendu trvale udržitelného podnikání, který je vlastní celé skupině Heineken, kam od roku 2003 Starobrno patří. Myšlenka trvale udržitelného podnikání klade důraz na moderní, ekologicky šetrné výrobní technologie, které zaručí vysokou a stabilní kvalitu produktů a zároveň povedou ke snižování produkce odpadů, úsporám surovin i nižší energetické náročnosti.

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

22.02.2010 - 08:35:48



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 4 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

04.08.2010 - Nejlepší bary v Česku

Bugsys Bar zařadil časopis Newsweek mezi dvacet nejlepších barů světa. ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

18.06.2017 - První boutique hotel na Šumavě láká na delikatesy francouzského šéfkuchaře

Restaurace Nebespán v Kašperských Horách je synonymem špičkové zážitkové gastronomie ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.