GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Kozel přivezl 20. medaili z mezinárodní pivní soutěže

 

 

Kozel privezl 20. medaili Velkopopovický Kozel přivezl z australského Ballaratu dvě stříbrné medaile. Z osmnácti ročníků Australian International Beer Awards bylo pivo ze středních Čech oceněno hned desetkrát. Za dobu konání soutěže si odváží již 20. medaili. V jedné z největších mezinárodních pivních soutěží takřka padesátičlenná mezinárodní odborná porota porovnávala 1 195 piv od 241 pivovarů z 33 zemí celého světa. Ocenění získal Kozel v prestižní kategorii piv plzeňského typu pro Velkopopovický Kozel Medium a Velkopopovický Kozel Premium.

 

34 australských a 13 mezinárodních porotců, mezi nimiž byly i dvě novozélandské a dvě australské odbornice, hodnotilo vzorky v celkem 17 kategoriích v průběhu dvou týdnů. V nejvíce sledované kategorii piv plzeňského typu se nejúspěšnějšími českými ležáky staly Velkopopovický Kozel Medium a Premium. Bodovala i ostatní piva z rodiny Plzeňského Prazdroje - Gambrinus a Radegast. Hlavními parametry hodnocení byly vyvážená chuť, vzhled, aroma, a pitelnost piva.


„Mezinárodní pivní soutěž AIBA proběhla poprvé již v roce 1993 za účasti australských a novozélandských piv. Dnes už ale převažují soutěžní vzorky z celého světa. O to více nás těší, že v konkurenci 241 pivovarů uspěly právě naše ležáky. Letošní dvě medaile dovršily naši sbírku na symbolických 20 medailí," komentuje úspěch Velkopopovického pivovaru jeho manažer, Jaroslav Hacko.

 

Ve světě roste především obliba českých ležáků. Kozel Premium mohli ochutnat hned v devatenácti státech. Kozla Medium se loni vyvezlo přes 7 000 hektolitrů, přičemž se exportoval do pouhých tří destinací. „Kozel Medium je charakteristický svou jemnou vůní a hladkou vyváženou chutí, ve které se snoubí tóny praženého sladu s příjemnou chmelovou hořkostí," doplňuje hlavní zbraně české jedenáctky Vladimír Vaněk, brand manager značky Velkopopovický Kozel.


Australian International Beer Awards pořádá Královská zemědělská společnost se sídlem ve Victorii ve spolupráci s University of Ballart. Během osmnácti let se vypracovala na pozici jedné z nejrespektovanějších soutěží na světě. Letos byla nově představena kategorie hybridních piv, ve které zvítězilo silné černé pivo s vanilkovo-mléčnou příchutí australského pivovaru Thirsty Crow. Trofej pro absolutního vítěze si odvezl kalifornský pivovar Moylan´s Brewing Co.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

03.06.2011 - 15:36:35

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.