GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.04.2024, svátek má Jiří
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

V Benešově se vítězem regionálního kola soutěže o nejlepšího výčepního Pilsner Urquell stal Jaroslav Učík z Vrchlabí

 

 

V Benesove se vitezem regionalniho kola souteze o nejlepsiho vycepniho Pilsner Urquell stal Jaroslav Ucik z VrchlabiŠestý ročník soutěže Pilsner Urquell Master Bartender pokračoval dalším regionálním kolem. Převážně středočeští a východočeští barmani a výčepní plzeňského ležáku dnes soupeřili v benešovské restauraci KC Karlov. Vítězem se stal Jaroslav Učík z restaurace U Učíků ve Vrchlabí. Právě vítěz klání a další čtyři nejlepší si zajistili postup do celostátního kola, které se uskuteční v Plzni 4. srpna.

 

Čtvrteční odborářská stávka si vybrala daň i mezi účastníky soutěže, z nominovaných 32 nakonec do Benešova dorazilo 25 výčepních, z toho 5 žen. V porotě nechyběl loňský vítěz mezinárodního finále, úřadující mistr světa v čepování plzeňského piva Lukáš Svoboda.

 


„Soutěže Pilsner Urquell Master Bartender se účastním už popáté, chyběl jsem jen v prvním ročníku. Dnes tu byla dobrá atmosféra a ostrá konkurence, včetně přísné poroty, která ale umí i ocenit, když se výčepnímu daří. Pokaždé se vracím ze soutěže pozitivně nabitý, ne všichni čeští štamgasti totiž umí svého výčepního do očí pochválit. V národním kole bych se chtěl dostat mezi tři nejlepší. Už pět let se snažím profesně se zlepšovat, Lukáš Svoboda je mi velkým vzorem i koučem zároveň," řekl vítěz kola Jaroslav Učík, majitel a šéf rodinné restaurace a jinak i velitel dobrovolných hasičů ve Vrchlabí 1.


Benešov přivítal nejlepší výčepní nejen ze středních ale i části severních a východních Čech. Další regionální kola probíhají v tomto týdnu v Plzni, Praze a Brně. I z nich postoupí vždy pět nejúspěšnějších. Společně tak utvoří elitní dvacítku, která se utká v Plzni 4. srpna v národním finále. S titulem Pilsner Urquell Master Bartender České republiky získá vítěz pivo na rok zdarma a také možnost uvařit si společně se sládkem Václavem Berkou vlastní várku piva do své provozovny. Hlavní výhrou je ale samozřejmě možnost utkat se o celkový triumf v mezinárodním finále, které se koná letos na začátku října v Plzni a Praze.


„V tomto regionálním kole nás nejvíce zaujal Jaroslav Učík skromným, ale přesvědčivým vystupováním, perfektním načepováním piva a nadšením pro plzeňské pivo i pro vlastní restauraci, které dal i své jméno. Vloni také zvítězil v regionálním kole a věřím, že letos má velkou šanci v kole národním, rok od roku se totiž zdokonaluje," komentoval průběh soutěže v Benešově starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka a dodal: „Pilsner Urquell Master Bartender je soutěž pro všechny ctižádostivé výčepní, kteří sdílí nadšení pro své řemeslo a pro plzeňský ležák. K tomu, aby se z obyčejného výčepního stal skutečný mistr, je zapotřebí nejen dokonale načepovat pivo, ale také charismatické vystupování, umění poutavě prezentovat pivo jako jedinečný nápoj a znalosti o správné péči o pivo."


Do soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2011 se přihlásilo celkem 320 výčepních a barmanů z celé České republiky. Ještě před regionálními koly proběhla internetová kvalifikace, která byla založena na vědomostních otázkách i na důvtipu řešitelů. Do každého regionálního kola postoupilo vždy cca 30-35 nejlepších výčepních.


Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender všem zájemcům otevírá nové možnosti. Titul nejlepšího výčepního je prestižní nejen pro jeho nositele, ale je i přínosem pro restauraci, kde jeho majitel působí. Prokazatelně zvedá tržby a zajišťuje zájem veřejnosti. Soutěž je výzvou také pro ženy. V loňské konkurenci dalších 250 výčepních z Čech, Moravy a Slezska se v národním kole probojovala na druhé místo Jana Zachariášová z brněnského VŠK Terč, a svým úspěchem vyvrátila předsudky, že je výčepnictví ryze mužskou záležitostí.

 


Postupující do celostátního kola:

- Jaroslav Učík, restaurace U Učíků, Vrchlabí

- Tomáš Hrnčíř, Lokál U bílé kuželky, Praha 1

- Magdalena Zvěřinová, restaurace U Kovářů, Benešov

- Marek Macoun, Altánek café-cocktail BAR, Mladá Boleslav

- Jan Vřetionka, hotel Hvězda, Pec pod Sněžkou

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

17.06.2011 - 10:55:33

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.