GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.04.2024, svátek má Vojtěch
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Pivovary skupiny K Brewery od října zdraží přibližně o 4,5 pct

 

ilustracni fotoSedm pivovarů sdružených ve skupině K Brewery Group zdraží od 1. října svá piva přibližně o 4,5 procenta. Pivovary nastavují ceny desetistupňových i jedenáctistupňových piv na stejnou úroveň, proto někde bude zdražení vyšší, někde nižší. Jedním z důvodů je také slabá úroda sladového ječmene. ČTK to dnes řekl obchodní ředitel jihlavského pivovaru Miloš Vostrý.


Skupina K Brewery vlastní v Česku sedm pivovarů. Kromě jihlavského jsou to pivovary v Protivíně, v Hlinsku, v Uherském Brodě, ve Vysokém Chlumci, Hradišti nad Jizerou a v Černé Hoře na Blanensku. Loni skupina zvýšila celkem prodej piva o sedm procent na 850.000 hektolitrů.


Jihlavský pivovar přistupuje podle Vostrého ke zdražení po dvou letech. "Jihlavský Ježek i po zdražení zůstane jedním z nejlevnějších na trhu, řekl Vostrý. Například 50 litrů výčepního světlého piva bude stát po zdražení i s DPH 1060 korun, za světlý ležák lidé zaplatí 1190 korun.


Zatímco výroba piva v Česku letos výrazně poklesla, jihlavský pivovar vyrobil letos za prvních osm měsíců více než 41.000 hektolitrů čepovaného piva, což meziročně představuje nárůst o 53 procent. Podle Vostrého roste obliba regionálních piv, pivovar prodá na Vysočině 88 procent své produkce.


K dalšímu zkvalitnění produkce přispěje podle ředitele Jaromíra Kaliny nová stáčecí linka v ceně přibližně 20 milionů korun, která byla v těchto dnech uvedena do provozu. Moderní plnicí blok má výkon téměř 24.000 lahví za hodinu, což je téměř dvakrát víc než původní linka. "Čistotu lahví kontroluje kamerový systém, který automaticky vyřazuje lahve poškozené, nečisté nebo se zbytkem mycího roztoku," uvedl Kalina.


Pro milovníky regionálních a speciálních piv připravila skupina K Brewery projekt Cesta pivních znalců, který má představit výrobky sítě pivovarů. "V průběhu 12 měsíců se v pěti desítkách vybraných restaurací představí celkem 24 druhů piv." uvedl Vostrý. Akci zahájí ochutnávka Svatováclavského pšeničného piva.

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
16.09.2010 - 18:03:14



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 7 plus 5 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.