GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.06.2018, svátek má Zdeňka
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Bernardův pivní hattrick

 

ilustracni fotoRodinný pivovar BERNARD opět zabodoval v tuzemských soutěžích. Polotmavé nealko Jantar Free si v rámci soutěže v Žatci vysloužilo nejvyšší ocenění v kategorii nealkoholických piv. BERNARD dále zabodoval v kategorii tmavých ležáků, kde získal první místo za svůj Černý ležák s jemnými kvasnicemi. Kategorii 11 stupňových ležáků pak dominovala Bernardova jedenáctka.


„Velice nás těší tak výrazný úspěch našich piv v široké konkurenci," poznamenává k tomu spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard a dodává: „Vyplácí se nám dělat pivo, při jehož výrobě není na prvním místě množství, ale kvalita".


Letošní začátek září patřil na Žatecku již tradičně svátku piva a chmele - Dočesné. Letošní 53. ročník hostil 20 pivovarů a v rámci degustační soutěže se představilo rekordních 184 piv z České republiky a zahraničí. Poměrně překvapivá byla účast japonského pivovaru Suntori.
Porota byla složena z 20 komisí po šesti až osmi degustátorech a pravidla byla nastavená tak, aby žádný degustátor nemohl ochutnat jedno pivo více než jednou. První den se hodnotila piva tmavá, nealkoholická a speciální. Druhý den pak pouze piva světlá, a to 10, 11 a 12 stupňová. Porota je složena jak z pivních odborníků, tak z laické veřejnosti. Hlavním kritériem výběru nejlepšího zlatavého moku je formule: chutná x nechutná. Záštitu nad soutěží má Chmelařských institut, který dbá na regulérnost jejího průběhu.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

21.09.2010 - 09:15:50

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

20.02.2009 - VIVA TEQUILA! Střet mýtů a reality

To co je pro Moraváka slivovice, Řeka ouzo či Itala ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.