GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Bernardův pivní hattrick

 

ilustracni fotoRodinný pivovar BERNARD opět zabodoval v tuzemských soutěžích. Polotmavé nealko Jantar Free si v rámci soutěže v Žatci vysloužilo nejvyšší ocenění v kategorii nealkoholických piv. BERNARD dále zabodoval v kategorii tmavých ležáků, kde získal první místo za svůj Černý ležák s jemnými kvasnicemi. Kategorii 11 stupňových ležáků pak dominovala Bernardova jedenáctka.


„Velice nás těší tak výrazný úspěch našich piv v široké konkurenci," poznamenává k tomu spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard a dodává: „Vyplácí se nám dělat pivo, při jehož výrobě není na prvním místě množství, ale kvalita".


Letošní začátek září patřil na Žatecku již tradičně svátku piva a chmele - Dočesné. Letošní 53. ročník hostil 20 pivovarů a v rámci degustační soutěže se představilo rekordních 184 piv z České republiky a zahraničí. Poměrně překvapivá byla účast japonského pivovaru Suntori.
Porota byla složena z 20 komisí po šesti až osmi degustátorech a pravidla byla nastavená tak, aby žádný degustátor nemohl ochutnat jedno pivo více než jednou. První den se hodnotila piva tmavá, nealkoholická a speciální. Druhý den pak pouze piva světlá, a to 10, 11 a 12 stupňová. Porota je složena jak z pivních odborníků, tak z laické veřejnosti. Hlavním kritériem výběru nejlepšího zlatavého moku je formule: chutná x nechutná. Záštitu nad soutěží má Chmelařských institut, který dbá na regulérnost jejího průběhu.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

21.09.2010 - 09:15:50

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.