GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Desítka roku je z Černé Hory, ležák od Bernarda

 

logoMoravské Sklepní nefiltrované z produkce pivovaru Černá Hora na Blanensku je podle Sdružení přátel piva nejlepší desítkou tohoto roku. V kategorii dvanáctek získal prvenství Sváteční ležák Bernard z Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci. Vítěze vyhlásilo sdružení usilující o povznesení kultury pití zlatavého moku a pohostinství včera v Českých Budějovicích.

Rodinný pivovar Bernard přestal podle předsedy sdružení Tomáše Erlicha jako jeden z prvních v zemi svoji produkci pasterizovat a je tak svým způsobem výjimečný. "Ač se jedná z hlediska výstavu o malý pivovar, vítězný produkt je nejdražší běžně dostupný ležák u nás," uvedl k ocenění Erlich. Desítka z Černé Hory je podle něj zase jediné nefiltrované pivo v Česku.

V kategorii Pivovar roku Sdružení přátel piva udělilo první cenu Pivovaru Svijany, který uspěl již předloni. Před deseti lety přitom podle Erlicha utíkal hrobníkovi z lopaty. "Dnes je jeho výstav piva bezmála desetinásobný, a to přestože jako jeden z mála českých pivovarů nevyváží ani litr své produkce do zahraničí," uvedl předseda sdružení.

Sdružení včera rozdalo celkem 28 cen v deseti kategoriích. Tmavým pivem roku je Budweiser Budvar tmavý ležák, polotmavým pivem opět po roce Skalák řezaný z Pivovaru Rohovec. V jedenáctkách zvítězil počtvrté v řadě Klášter ze stejnojmenného pivovaru. Titulem speciál roku se může chlubit šestnáctistupňový Primátor Exkluziv z Pivovaru Náchod, loni třetí. Kategorii nealkoholických piv ovládl letos Bernard Free jantar z humpoleckého pivovaru Bernard, který se v rámci ankety stal i absolutním vítězem napříč kategoriemi.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

reklama:
 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: (čtk)
20.11.2008 - 08:12:51



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 3 plus 1 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.