GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 29.11.2023, svátek má Zina
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Desítka roku je z Černé Hory, ležák od Bernarda

 

logoMoravské Sklepní nefiltrované z produkce pivovaru Černá Hora na Blanensku je podle Sdružení přátel piva nejlepší desítkou tohoto roku. V kategorii dvanáctek získal prvenství Sváteční ležák Bernard z Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci. Vítěze vyhlásilo sdružení usilující o povznesení kultury pití zlatavého moku a pohostinství včera v Českých Budějovicích.

Rodinný pivovar Bernard přestal podle předsedy sdružení Tomáše Erlicha jako jeden z prvních v zemi svoji produkci pasterizovat a je tak svým způsobem výjimečný. "Ač se jedná z hlediska výstavu o malý pivovar, vítězný produkt je nejdražší běžně dostupný ležák u nás," uvedl k ocenění Erlich. Desítka z Černé Hory je podle něj zase jediné nefiltrované pivo v Česku.

V kategorii Pivovar roku Sdružení přátel piva udělilo první cenu Pivovaru Svijany, který uspěl již předloni. Před deseti lety přitom podle Erlicha utíkal hrobníkovi z lopaty. "Dnes je jeho výstav piva bezmála desetinásobný, a to přestože jako jeden z mála českých pivovarů nevyváží ani litr své produkce do zahraničí," uvedl předseda sdružení.

Sdružení včera rozdalo celkem 28 cen v deseti kategoriích. Tmavým pivem roku je Budweiser Budvar tmavý ležák, polotmavým pivem opět po roce Skalák řezaný z Pivovaru Rohovec. V jedenáctkách zvítězil počtvrté v řadě Klášter ze stejnojmenného pivovaru. Titulem speciál roku se může chlubit šestnáctistupňový Primátor Exkluziv z Pivovaru Náchod, loni třetí. Kategorii nealkoholických piv ovládl letos Bernard Free jantar z humpoleckého pivovaru Bernard, který se v rámci ankety stal i absolutním vítězem napříč kategoriemi.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

reklama:
 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: (čtk)
20.11.2008 - 08:12:51



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 10 plus 10 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.02.2010 - 20 otázek pro: Lubomír Bárta - ředitel Clarion Congress Hotelu Ostrava

Po vystudování hotelové školy absolvoval Lubomír Bárta roční zahraniční praxi ...

02.10.2008 - Čerstvé exotické nápoje

Doposud se pro výrobu ovocných nápojů používaly klasické druhy citrusových ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2023 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.