GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.10.2021, svátek má Michaela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Desítka roku je z Černé Hory, ležák od Bernarda

 

logoMoravské Sklepní nefiltrované z produkce pivovaru Černá Hora na Blanensku je podle Sdružení přátel piva nejlepší desítkou tohoto roku. V kategorii dvanáctek získal prvenství Sváteční ležák Bernard z Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci. Vítěze vyhlásilo sdružení usilující o povznesení kultury pití zlatavého moku a pohostinství včera v Českých Budějovicích.

Rodinný pivovar Bernard přestal podle předsedy sdružení Tomáše Erlicha jako jeden z prvních v zemi svoji produkci pasterizovat a je tak svým způsobem výjimečný. "Ač se jedná z hlediska výstavu o malý pivovar, vítězný produkt je nejdražší běžně dostupný ležák u nás," uvedl k ocenění Erlich. Desítka z Černé Hory je podle něj zase jediné nefiltrované pivo v Česku.

V kategorii Pivovar roku Sdružení přátel piva udělilo první cenu Pivovaru Svijany, který uspěl již předloni. Před deseti lety přitom podle Erlicha utíkal hrobníkovi z lopaty. "Dnes je jeho výstav piva bezmála desetinásobný, a to přestože jako jeden z mála českých pivovarů nevyváží ani litr své produkce do zahraničí," uvedl předseda sdružení.

Sdružení včera rozdalo celkem 28 cen v deseti kategoriích. Tmavým pivem roku je Budweiser Budvar tmavý ležák, polotmavým pivem opět po roce Skalák řezaný z Pivovaru Rohovec. V jedenáctkách zvítězil počtvrté v řadě Klášter ze stejnojmenného pivovaru. Titulem speciál roku se může chlubit šestnáctistupňový Primátor Exkluziv z Pivovaru Náchod, loni třetí. Kategorii nealkoholických piv ovládl letos Bernard Free jantar z humpoleckého pivovaru Bernard, který se v rámci ankety stal i absolutním vítězem napříč kategoriemi.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

reklama:
 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: (čtk)
20.11.2008 - 08:12:51



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 9 plus 5 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

21.10.2008 - IQ tipy pro gurmetský zážitek

Nejchutnější a taky nejdražší jsou jikry vyzy velké, takzvané beluga. ...

20.09.2008 - Absinth - základní informace

Absinth je tradičně destilovaný nápoj s vysokým podílem alkoholu (45%-75% ...

13.09.2011 - Postmixy šetří váš čas, prostor i peníze

Pokud řešíte zajištění přísunu chutných, čerstvých a osvěžujících nápojů pro ...

01.06.2015 - Kavárny mohou vyzkoušet úsporné ubrousky Tork

Značka Tork společnosti SCA, největší světový výrobce řešení problémů pro ...

11.05.2018 - Japonský pivní hit jde na trh v Česku

Když před třemi desítkami let japonská společnost Asahi uvedla na ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2021 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.