GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.04.2024, svátek má Jiří
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Merlin přichází

 

Merlin přicházíČeský trh obohatilo na začátku podzimu nové pivo Merlin. Černý ležák, nazvaný podle mytologické postavy kouzelníka z legend britských ostrovů, je inspirovaný pivy typu stout.


Jde o spodně kvašený silný tmavý ležák se 4,7 % obj. alkoholu a stupňovitostí 12,8 %. Má charakteristickou výrazně černou barvu, bohatou pěnou a jedinečnou chuť. Náš sládek jej vaří podle speciální receptury: při jeho výrobě se používá vedle tří druhů sladu, křišťálově čisté vody z hlubinného jezera a kvalitního chmele rovněž pražený ječmen, který pivu dodává jeho specifickou chuť.


Chuť Merlina je bohatá a intenzivní od sladké přes karamelovou a kávovou až po výrazně hořkou. Do piva nejsou přidávána žádná umělá sladidla ani karamel. Vaří se v jihočeském pivovaru Protivín.


Pro nové pivo jsme vybrali jméno legendární mytologické postavy - mocného kouzelníka, mága a čaroděje z legend o králi Artušovi, rytířích kulatého stolu a meči Excalibur. „Při vývoji receptury piva Merlin jsme se nechali inspirovat pivem typu stout. Připravujeme ho podle speciální receptury za použití praženého ječmene. Proto jsme i název hledali na britských ostrovech, kde je tento druh piva tak populární," vysvětluje Jiří Faměra, vrchní sládek společnosti K Brewery.


Nové, velmi tmavé pivo Merlin můžete ochutnat od poloviny října 2010 především v restauracích, kde se čepuje z patnácti- a třicetilitrových sudů, ale k dostání je i v obchodní síti - ve třetinkových lahvích.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

26.10.2010 - 09:12:53

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.