GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 18.04.2024, svátek má Valérie
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Havlíčkobrodský pivovar začal vařit nealkoholické pivo

 

 

ilustracni fotoMěšťanský pivovar Havlíčkův Brod rozšířil sortiment svých výrobků o nealkoholické pivo. Přistoupil k tomu kvůli rostoucí popularitě tohoto nápoje bez alkoholu. Příprava na zahájení výroby trvala přes rok, sdělil dnes ČTK ředitel Jiří Hušek. Pivovar dosud vařil sedm druhů piv. Loňský výstav se pohyboval kolem 83.000 hektolitrů. Podle předpokladu letošní produkce stoupne asi o dvě procenta.


Pivovar začal vyrábět světlé nealkoholické pivo Rebel. "Na trhu je nyní opravdu velké množství značek piv, ale ne každý pivovar vyrábí své nealkoholické pivo," uvedl Hušek. Další motivací pro rozšíření řady výrobků bylo podle ředitele i to, aby podnik mohl zákazníkům a restauracím nabídnout celý sortiment piv - od nízkoalkoholických přes ležáky po speciály, tmavá i světlá.


Pivovar loni vykázal tržby za prodej vlastních výrobků 110 milionů korun. Letos očekává jejich navýšení o pět procent. Pivovaru se daří zvyšovat hlavně prodej piva v sudech, což je podle Huška pro výrobce výhodnější, než dodávky v lahvích. Havlíčkobrodský pivovar je podle představitelů společnosti jeden z posledních nezávislých výrobců piva v Česku, což je podle nich také jeho výhoda. Pivovaru tak nehrozí, že by doplatil na konsolidaci výrobních kapacit v pivovarských skupinách.


Podle nedávného odhadu Českého svazu pivovaru a sladoven klesne letos výroba tuzemských pivovarů až o 12 procent. Přispělo k tomu zvýšení spotřební daně u piva i dopad ekonomické krize. Nadále však roste poptávka po nealkoholickém pivu, jehož podíl na trhu se již blíží čtyřem procentům. Ačkoliv největší boom má dle odborníků nealkoholické pivo v Česku již patrně za sebou, vaří jej stále více pivovarů. Letos v létě to bylo kolem 25 pivovarů a značky na trhu přibývají.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
11.11.2010 - 16:30:52

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.