GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 27.05.2019, svátek má Valdemar
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Ostravar opět investuje, tentokrát přes 9 miliónů

 

Pivovar OstravarDeset měsíců po instalaci nové myčky vratných lahví pivovar Ostravar znovu investuje do modernizace svých výrobních zařízení. „Během února a března bude v pivovaru v centru Ostravy instalován nový vzduchový kompresor, nová čistící a sanitační stanice a modernizováno chladící zařízení," říká vrchní sládek pivovaru Ostravar Richard Kornas. Podle vrchního sládka zaplatí Ostravar za nová a ekologicky šetrná zařízení přes 9 miliónů korun.


Tento týden byl v pivovaru v centru Ostravy instalován vzduchový kompresor nové generace americké firmy Atlas Copco. Kompresor pivovaru umožní využívat odpadní teplo vznikající při kopmresi vzduchu k ohřevu pitné vody a výrobě teplé užitkové vody.
„Využití odpadního tepla je elegantní způsob, jak maximálně využít energii potřebnou k výrobě stlačeného vzduchu. Tímto krokem snížíme náklady a zároveň výrazným způsobem šetříme životní prostředí," tvrdí vrchní sládek. Podle předběžných výpočtů ušetří pivovar ročně až 2000 GJ tepla.

Do konce března Ostravar dále hodlá zmodernizovat pivovarské chladící zařízení a vybudovat novou CIP stanici na varně. „CIP stanice plní na varně čistící a sanitační funkci. Používáme ji k mytí varných nádob a potrubí," vysvětluje Richard Kornas. Nová CIP stanice spotřebuje také méně energie, vody a čistících látek. Nová čistící jednotka přitom zajistí nejvyšší čístící standard.

„Inovace a modernizace zařízení vedou ke zvýšení standardizace výroby, která se projevuje na dlouhodobě vysoké kvalitě piva a s tím spojené vyšší spokojenosti našich spotřebitelů," vysvětluje vrchní sládek pivovaru Ostravar Richard Kornas. „My jsme se touto cestou vydali před 10 lety a také tento přístup přispěl k růstu poptávky po našem pivu," uvádí Kornas.

Za svůj postoj k výrobním inovacím získal Ostravar také mezinárodní uznání. V roce 2004 obdržel prestižní cenu Best Quality Improvement své mateřské společnosti. O tři roky později - v roce 2007- získal ostravský pivovar mezinárodní certifikaci VPO.

 

 

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

01.03.2010 - 09:53:42



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 7 plus 10 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

04.08.2010 - Nejlepší bary v Česku

Bugsys Bar zařadil časopis Newsweek mezi dvacet nejlepších barů světa. ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.