GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.04.2024, svátek má Vojtěch
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Rebel zvyšuje prodej v gastronomii

 

Rebel zvyšuje prodej v gastronomiiMěšťanskému pivovaru Havlíčkův Brod, a. s., který je posledním nezávislým pivovarem na Vysočině, se i přes pokles spotřeby piva v České republice daří zvyšovat produkci.

 

„Celorepublikový pokles vloni činil 6 %, nám se ale daří zvyšovat odbyt zejména sudového piva. Považuji za obrovský úspěch, že jsme v gastronomii překročili růst o 6 %, přičemž právě v gastronomii je pokles spotřeby piva nejvyšší. Jsem přesvědčený, že hlavním důvodem je kvalita a chuť piva, které vyrábíme tradiční technologií vaření, kvašením v otevřených spilkách, poté poctivě leží v našich sklepích. Hostinští se samozřejmě snaží řešit pokles návštěvnosti své restaurace a my jsme zaznamenali, že zařazení našeho piva do nabídky hospod často přiláká další hosty," vysvětluje Jiří Hušek, ředitel havlíčkobrodského pivovaru.


Nárůst představoval v loňském roce zisk více než 150 nových hospod. Vedle regionu Vysočiny se podařilo získat nová odbytiště v oblastech Kutnohorska a Královéhradecka. Trend roku 2009 letos akceleruje a v prvním čtvrtletí roku 2010 havlíčkobrodský pivovar prodal o více než 7 % více piva než ve stejném období roku 2009.


„Pozorujeme velmi intenzivní odklon spotřebitelů od značek piv globálních konkurentů ve prospěch regionální značky piva. Jsme přesvědčeni, že naši zákazníci jsou nejnáročnější pivaři na světě a kvalita piva hraje klíčovou roli. Dobrému výsledku prodejů též pomohlo zavedení nového balení lahvového piva, které je nyní k dostání jak v praktických kartonech po deseti lahvích, tak po osmi lahvích," doplňuje ředitel pivovaru.


Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a. s. se může pochlubit řadou ocenění. Je jediným pivovarem na Vysočině s právem užívat ochranné označení Vysočina - regionální produkt, pro jejíž udělení musel splnit řadu podmínek. „Při výrobě musíme používat zejména místní suroviny, tedy suroviny z Vysočiny. Výroba sladu pro nás znamená, že více než 1700 tun sladovnického ječmene ročně odebereme od místních zemědělců. Zemědělská půda na Vysočině patří tradičně k oblastem, kde pro pěstování sladovnického ječmene jsou nejlepší podmínky. Nejkvalitnější vybrané odrůdy sladovnického ječmene a dodržování tradičních postupů při výrobě piva REBEL je podmínkou k používání také ochranného zeměpisného označení České pivo. Toto prestižní označení smí používat jen několik značek piv v České republice, pro spotřebitele představuje záruku nejvyšší kvality piva vyráběného dle specifikace z předepsaných surovin a stanoveným postupem výroby," uzavírá Jiří Hušek, ředitel havlíčkobrodského pivovaru.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

24.05.2010 - 13:42:00



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 7 plus 7 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.