Jak ukázala nejnovější data, počet provozoven nabízejících čepovaný Birell vzrostl i mimo pivní sezonu o 5,6 %. Češi totiž objevili, že Birell je skvělý nápoj nejen pro řidiče, ale i k obědu - osvěží, neutlumí a díky svému složení pomůže při trávení. A navíc má o polovinu méně kalorií než slazené limonády nebo džusy.
Poptávka po Birellu jako pití k jídlu roste každým rokem, a to zvláště po Birellu točeném. Zatímco Birell v plechovkách nabízí poslední čtyři roky stabilně zhruba 65 % jídelen a zhruba stejný počet motorestů, čepovaných Birell roste, a to poměrně výrazně. Od 8 % jídelen v roce 2006, přes 14 % v roce 2007 a 17 % v roce 2008 se v roce 2009 dostal na úroveň 23 % jídelen. U motorestů je nárůst podobně zajímavý: v roce 2006 byl čepovaný Birell k dostání v 15 % motorestů, zatímco v loňském roce už ve 40 %.
Nabídka čepovaného Birellu ale roste nejen v jídelnách a motorestech, ale i celkově. Od ledna do dubna letošního roku vzrostla meziročně o 5,6 %. Čepovaný Birell tak v této době nabízelo v průměru celkem 1536 provozoven, což je o 5,6 % více, než ve stejném období v loňském roce. Další výrazné rozšíření čepovaného Birellu se dá očekávat v pivní sezoně, tedy během června až srpna, kdy toto číslo poslední roky přesahuje dva tisíce provozoven. „Největší jídlo dne - oběd - má na mnoho lidí lehce tlumící efekt, a tak na oblibě jako nápoje k polednímu jídlu získává Birell, jednička na českém trhu nealkoholických piv, který mírní tyto nepříjemné dopady. Nejenže Birell chutná jako klasické pivo, navíc výborně osvěží a díky svému složení přispěje k lepšímu trávení," vyjmenovává přínosy konzumace Birellu k polednímu jídlu brand managerka značky Martina Kuncová.
Češi jsou druzí v pití nealkoholického piva na světě, přičemž největší zásluhu na tomto umístění má jednička na českém trhu - nealkoholické pivo Birell. A vzhledem k tomu, jak roste obliba čepovaného nealkoholického piva a tedy i počet provozoven, které jej nabízejí, zdá se, že brzy budeme jako národ atakovat příčku nejvyšší.
Čepovaný Birell se objevil v nabídce již v roce 1999. Největší nárůst provozoven nabízejících čepovaný Birell byl v letech 2006 a 2007, kdy se jejich počet více než zdvojnásobil (v roce 2006 nárůst o 126 %, v roce 2007 o 207 %).
26.05.2010 - 12:26:59
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...