Více než třetina obyvatel České republiky pije k obědu slazené nápoje. A to bez ohledu na to, že přes polovinu dospělých má nadváhu nebo jsou obézní. Každý 15. Čech pití k obědu dokonce zcela vynechává. To jsou výsledky aktuálního průzkumu společnosti Ipsos Tambor, ve kterém odpovídalo více než 1000 osob.
Podle průzkumu, který provedla nezávislá výzkumná agentury Ipsos Tambor, Češi k obědu nejvíce holdují slazeným nápojům, jako jsou džusy, limonády a čaje. K jídlu si je nejčastěji dává 35,8 % populace, ve věkové skupině 18 až 24 lety je to dokonce 46,5 %. Přitom pití těchto nápojů zvyšuje riziko infarktu a cukrovky a přispívá k obezitě, kterou podle České obezitologické společnosti trpí 52 % obyvatel.
Vhodnou variantou k těmto nápojům jsou například neslazené vody nebo nealkoholické pivo, které si dnes dopřává 3,1 % osob. „Nealkoholický Birell má jen polovinu kalorií oproti džusům a syceným limonádám. Navíc obsahuje vitamin B, který každý z nás potřebuje," řekla brand managerka Birellu Martina Kuncová. A zájem o nealkoholické pivo Birell stále stoupá. „Je dobře, že už to hodně lidí pochopilo a prodej Birellu jako vhodného nápoje k obědu nadále stoupá. Za rok 2009 vzrostly celkové prodeje o 2,7 %. Za první čtvrtletí letošního roku pak k tomu meziročně o 5,6 % stoupl počet provozoven, které nabízejí čepovaný Birell," dodala.
Zjištění průzkumu však překvapivě ukázala, že celých 6,5 % dospělých dokonce nepije k obědu nic. Nejvíce ohrožené je v tomto smyslu u mužů věková skupina 45-54 let, kde na tekutiny zapomíná 10,2 %, u žen pak skupina 55-64 let s 10,5 %. Zejména v letních měsících tak kvůli nedodržování pitného režimu dehydrují organismus a mohou ohrožovat své zdraví. „Nealkoholické pivo Birell je přitom ideálním nápojem pro horké dny - neuspí vás, osvěží a pomůže doplnit potřebné živiny a minerály," uzavřela Martina Kuncová.
Složení Birellu vhodně doplňuje zejména letní pitný režim - obsahuje kromě vitamínů, bílkovin a cukrů také minerální látky jako draslík, sodík a hořčík a kyselinu listovou. Účinně tak pomáhá hydrataci organismu. Navíc je nealkoholické pivo Birell vyráběno čistě přírodním způsobem bez použití nežádoucích chemických látek.
Birell je dlouhodobě nejoblíbenějším nealkoholickým pivem - 2 ze 3 prodaných nealkoholických piv nesou logo právě této značky. Jeho jedinečnost spočívá v unikátních, speciálně vyšlechtěných kvasinkách, které téměř nevytváří alkohol, a tak se na rozdíl od většiny konkurenčních značek může při výrobě použit stejný výrobní proces jako u klasických piv. Birell oceňují i odborníci, kteří mu letos na soutěži Pivex udělili první cenu v kategorii nealkoholických piv.
02.06.2010 - 11:26:49
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...