GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.04.2024, svátek má Vojtěch
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Češi nejraději k obědu slazené nápoje

 

Více než třetina obyvatel České republiky pije k obědu slazené nápoje. A to bez ohledu na to, že přes polovinu dospělých má nadváhu nebo jsou obézní. Každý 15. Čech pití k obědu dokonce zcela vynechává. To jsou výsledky aktuálního průzkumu společnosti Ipsos Tambor, ve kterém odpovídalo více než 1000 osob.

ilustrační foto

 

Podle průzkumu, který provedla nezávislá výzkumná agentury Ipsos Tambor, Češi k obědu nejvíce holdují slazeným nápojům, jako jsou džusy, limonády a čaje. K jídlu si je nejčastěji dává 35,8 % populace, ve věkové skupině 18 až 24 lety je to dokonce 46,5 %. Přitom pití těchto nápojů zvyšuje riziko infarktu a cukrovky a přispívá k obezitě, kterou podle České obezitologické společnosti trpí 52 % obyvatel.

 

Vhodnou variantou k těmto nápojům jsou například neslazené vody nebo nealkoholické pivo, které si dnes dopřává 3,1 % osob. „Nealkoholický Birell má jen polovinu kalorií oproti džusům a syceným limonádám. Navíc obsahuje vitamin B, který každý z nás potřebuje," řekla brand managerka Birellu Martina Kuncová. A zájem o nealkoholické pivo Birell stále stoupá. „Je dobře, že už to hodně lidí pochopilo a prodej Birellu jako vhodného nápoje k obědu nadále stoupá. Za rok 2009 vzrostly celkové prodeje o 2,7 %. Za první čtvrtletí letošního roku pak k tomu meziročně o 5,6 % stoupl počet provozoven, které nabízejí čepovaný Birell," dodala.

 

Zjištění průzkumu však překvapivě ukázala, že celých 6,5 % dospělých dokonce nepije k obědu nic. Nejvíce ohrožené je v tomto smyslu u mužů věková skupina 45-54 let, kde na tekutiny zapomíná 10,2 %, u žen pak skupina 55-64 let s 10,5 %. Zejména v letních měsících tak kvůli nedodržování pitného režimu dehydrují organismus a mohou ohrožovat své zdraví. „Nealkoholické pivo Birell je přitom ideálním nápojem pro horké dny - neuspí vás, osvěží a pomůže doplnit potřebné živiny a minerály," uzavřela Martina Kuncová.

 

logo_birellSložení Birellu vhodně doplňuje zejména letní pitný režim - obsahuje kromě vitamínů, bílkovin a cukrů také minerální látky jako draslík, sodík a hořčík a kyselinu listovou. Účinně tak pomáhá hydrataci organismu. Navíc je nealkoholické pivo Birell vyráběno čistě přírodním způsobem bez použití nežádoucích chemických látek.

 

Birell je dlouhodobě nejoblíbenějším nealkoholickým pivem - 2 ze 3 prodaných nealkoholických piv nesou logo právě této značky. Jeho jedinečnost spočívá v unikátních, speciálně vyšlechtěných kvasinkách, které téměř nevytváří alkohol, a tak se na rozdíl od většiny konkurenčních značek může při výrobě použit stejný výrobní proces jako u klasických piv. Birell oceňují i odborníci, kteří mu letos na soutěži Pivex udělili první cenu v kategorii nealkoholických piv.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

02.06.2010 - 11:26:49



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 4 plus 3 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.